Internationale ervaringen

Je krijgt tijdens je opleiding de kans om een deel van je vakken of je stage in het buitenland op te nemen en zo een verrijkende internationale ervaring op te doen. Arteveldehogeschool heeft een netwerk van heel wat universiteiten, hogescholen en andere partners in Europa, Azië, Afrika en Amerika.

Afhankelijk van je talenkennis, vakkencombinatie en talenten heb je wereldwijd of binnen Europa keuze uit een stage van 6 weken tot 4 maanden. We moedigen je aan om je horizon te verruimen en je te verdiepen in andere talen en culturen.

Op onze beurt bieden wij buitenlandse studenten in onze opleiding een aantrekkelijk pakket van opleidingsonderdelen aan in het Engels. De kans bestaat dus dat een medestudent uit Spanje, Hongarije, Turkije, Vietnam ... samen met jou les volgt. Zo doe je een internationale ervaring op je eigen campus op en geef je je kennis van vreemde talen een boost.

Wie zijn horizon wil verbreden maar Gent niet kan of wil verlaten, kan ook kiezen om stage te lopen binnen het internationaal programma Bridges in Education. Je geeft dan cultuur- en taallessen aan inkomende internationale studenten. Een uitgelezen kans om je Engels bij te spijkeren en een internationaal netwerk uit te bouwen. 

Binnen Erasmus trekken studenten naar: Wallonië, Nederland, Frankrijk, Spanje, Hongarije, Zweden, Finland, Litouwen, Polen en het Verenigd Koninkrijk.

Wereldwijd studeren of lopen er studenten stage in: China, Curaçao, Suriname, Ecuador, Nepal, Vietnam, Rwanda, Tanzania, Zambia, Zuid-Afrika en de USA.