"De dankbaarheid van de inwoners was enorm"

"In mijn derde jaar trok ik voor mijn stage vier maanden naar Nepal. We werden hartelijk ontvangen en verwonderden ons meteen over de drukte in de straten en de vele bezienswaardigheden. Ik kwam onder meer in een private school voor kinderen tussen de 2,5 en 16 jaar. Ik gaf er de lessen Social skills, English skills en Computer. De leerlingen waren erg enthousiast en leergierig."

"'s Ochtends blazen alle leerlingen verzamelen op de speelplaats. Je ziet dan de fierheid in hun ogen. Het lesgeven zelf was een echte uitdaging. De twintig leerlingen maakten elk kabaal voor twee, en we leerden hen dat ze net als in België eerst hun hand moeten opsteken. Ze wisten snel wat de 'important rule from Belgium' betekende!"

"Tijdens mijn stage was ik ook van op de eerste rij getuige van de verwoestende aardbeving. Ik was bezig met de spelfiches voor onze mobiele school toen de aarde plots begon te beven. Langzaam drongen de immense gevolgen van de ramp tot ons door. Nadat we bekomen waren, schoten we meteen in actie. We deelden kledij en medicijnen uit, hielpen bij de heropbouw en hielden ook onze mobiele school draaiende. De dankbaarheid van de getroffen bewoners was enorm. Ik vergeet mijn avontuur nooit meer."

Laure Vanhaelemeersch
Student Educatieve bachelor secundair onderwijs