Lichamelijke opvoeding

Je houdt van een partijtje zwemmen, voetbal, volleybal…. maar je legt ook graag de spelregels uit aan een klas? Een leerkracht L.O. is een veelzijdige sporter die kinderen en jongeren via sport begeleidt in hun fysieke ontwikkeling. Via docenten die gespecialiseerd zijn in hun sportdiscipline(s) word je zelf een expert in allerlei sporten. Daarnaast krijg je ook de nodige kennis mee van onder meer anatomie, fysiologie en bewegingsleer in bewegingswetenschappen. Uiteraard leren we jou ook hoe je motiverend lesgeeft.

Onder het motto ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ leer je jongeren op een enthousiaste manier bewegen. Na je opleiding kan je aan de slag in het basisonderwijs en in het secundair onderwijs. Daar word je een sleutelpersoon bij de sportieve ontwikkeling van kinderen en jongeren.

  • Geen voorkennis of vaardigheden vereist, alleen veel zin om te sporten
  • Lessen op de gloednieuwe campus Watersportbaan
  • Ontdek onze  Facebook- en YouTubepagina’s
  • Faciliteiten voor topsporters mogelijk
  • Goede combinatie met bewegingsrecreatie, maar een combinatie met ander onderwijsvak geeft je meer lesbevoegdheid

 

De theorielessen gaan voor het grootste deel door op de campus Kattenberg.

Voor de sportlessen en verwante theorielessen beschikken we over onze gloednieuwe sportinfrastructuur 'campus Watersportbaan'.

Voor sportlessen die buiten doorgaan wijken we uit naar de Blaarmeersen, zwemlessen gaan door in het GUSB.
De verschillende locaties zijn vlot bereikbaar per fiets, auto en openbaar vervoer. Zo verplaats je je met de fiets op minder dan een kwartiertje van de ene naar de andrere locatie.

FAQ lichamelijke opvoeding

Waar kan ik terecht met dit diploma?

Hoeveel kost de opleiding voor het onderwijsvak lichamelijke opvoeding?