Veelgestelde vragen lichamelijk opvoeding

Is er een toelatingsproef voor de opleiding Bachelor in de LO?

Er is geen toelatingsproef. Iedereen met een diploma secundair onderwijs kan starten in deze opleiding. Logischerwijs ben je sportief en heb je de juiste ingesteldheid. We verwachten dat je bereid bent om indien nodig tekort(en) bij te werken in bepaalde sportdisciplines zoals gymnastiek, zwemmen, ... Tijdens de introductieweek krijg je via motorische testen zicht op je beginsituatie en de te bereiken doelstellingen.

Is er een uniform?

Ja, maar enkel tijdens de praktijklessen en je stage. Tijdens de lessen draag je verplicht een witte T-shirt met een blauwe of zwarte short of broek. Je koopt je uniform aan bij de start van je eerste jaar. 

Mag je je stageplaats zelf kiezen?

De stageplaatsen worden bepaald door de praktijkcoördinatie.

Krijgen topsporters faciliteiten?

Ja, er zijn faciliteiten voorzien. Je bespreekt dit in eerste instantie met je persoonlijke topsportcoach. Om je opleiding optimaal te combineren met topsport kan je bovendien een topsportcurriculum aanvragen. 

Zijn de lessen verplicht?

Aanwezigheid in de theorie- en praktijklessen is enorm aangeraden. Tijdens de lessen leer je op korte tijd nieuwe inzichten en vaardigheden aan. Je vergroot je slaagkansen door actief deel te nemen aan de lessen.