Muzikale opvoeding

Muziekgeschiedenis, notenleer, zang- en pianoles ... Als leraar muzikale opvoeding ben je een muziekvirtuoos. Je krijgt een brede theoretische vorming samen met heel wat praktische muzikale vaardigheden.

Tijdens je opleiding ga je zowel creatief als vaktechnisch aan de slag. We leren je stap voor stap hoe je een actieve muziekles in elkaar steekt. Tijdens de les didactiek ontdek je de meest efficiënte methodes en werkvormen om je leerlingen te laten musiceren, luisteren, opzoeken en creëren. 

Iedereen krijgt pianoles en les stemvorming. In de lessen begeleidingspraktijk kan je kiezen tussen piano en gitaar. Er zijn ook initiaties basgitaar, keyboard, drum, djembé, boomwhackers, Orff-instrumenten en body percussion.

  • Voorkennis vereist: 4 jaar notenleer en kennis van ritmisch-melodische vorming. Wie minder dan vier jaar notenleer deed, kan zijn kennis bijschaven met een instapcursus en monitoraat en vooral zeer veel motivatie
  • Word lid van ons koor Endless Voices – tweejaarlijkse buitenlandse concertreis, concerten op de campus en artistieke projecten
  • Les op de kunstencampus Goudstraat
  • Ideaal diploma voor deeltijds kunstonderwijs en bredere muziek- en festivalwereld

Een eigen (digitale) piano is noodzakelijk. Je kan er een huren van de Arteveldehogeschool aan €28 per maand (niet betalend in juli en augustus).

Meer concrete info over de vakgroep, de opleiding, de campus, de buitenlandse reizen en de concerten vind je op www.endlessvoices.be, de officiële website van de vakgroep muzikale opvoeding.

FAQ muzikale opvoeding

Waar kan ik terecht met mijn diploma muzikale opvoeding?

Hoeveel kost de opleiding voor het onderwijsvak muzikale opvoeding?