Project kunstvakken

Bij project kunstvakken vertrekken we vanuit jouw talent om je op te leiden tot een all-round teamspeler in het onderwijs en de kunstwereld.
De docenten worden ingeschakeld als coaches die voortdurend je talenten proberen te maximaliseren. Je sociale vaardigheden, organisatieskills en zin tot overleg zullen constant gestimuleerd en uitgedaagd worden.

Inhoudelijk ontdekken we alle aspecten van cultuur en kunstgeschiedenis, gaan we actief aan de slag met allerlei kunstvormen in ateliers en onderzoeken we hoe jongeren naar de wereld van vandaag kijken. Je leert culturele workshops uitwerken en begeleiden en leert jongeren om zich expressief uit te drukken en in dialoog te gaan.

Voor project kunstvakken is er geen lesbevoegdheid. Wie voor de klas staat, doet dat meestal in het projectonderwijs of in BuSO-opleidingen waar veel aandacht is voor creatie en expressie. Op scholen kan je ook ingezet worden als verbindingsfiguur bij vakoverschrijdende projecten of als begeleider van creatieve vakken. Maar studenten PK gaan ook vaak aan de slag als cultuureducator op de brede arbeidsmarkt, bv. in musea of culturele centra, bij theater- of muziekgezelschappen, ...

Mogelijke stage-invullingen zijn bijvoorbeeld: workshops geven in scholen of internaten, culturele centra, freelance organisaties, educatieve diensten van musea…

foto PK eerste jan 2018

  • Geen specifieke voorkennis of vaardigheden vereist, wel brede interesse in kunst en cultuur
  • Check onze website of instagram voor een blik achter de schermen
  • Lessen op onze kunstencampus Goudstraat met ruime ateliers en alle voorzieningen
  • Ideaal diploma voor bredere socio-culturele sector: brugfiguur tussen cultuur en school
  • Veel mogelijkheden om verder te studeren in zorg- en artistieke richtingen

foto PK tweede jan 18

Hoeveel kost de opleiding voor het onderwijsvak project kunstvakken?