Internationale ervaringen

Studeren in het buitenland

Zin om een deel van je studies in het buitenland te volgen? Het kan! De Arteveldehogeschool beschikt over een breed netwerk van partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. We moedigen je aan om je horizon te verruimen en je te verdiepen in andere talen en culturen.

Van Oostenrijk en Zwitserland over Finland en Spanje tot Zuid-Afrika en Nepal: veel is mogelijk!

Stage in het buitenland

Voor stages (tijdens het derde jaar) zijn de mogelijkheden letterlijk onbegrensd. Een ziekenhuis in het Verenigd Koninkrijk, een revalidatiecentrum in Portugal, een centrum voor ontwikkelingsstoornissen in Ecuador ...: jij kiest.

Internationalisation @ home

Ook zonder Gent te verlaten, kan je een internationale ervaring opdoen. In het derde jaar kan je één of enkele opleidingsonderdelen in het Engels volgen. Je krijgt dan les samen met Erasmusstudenten. Een uitgelezen kans om je Engels bij te spijkeren, een internationale ervaring op je curriculum te plaatsen en je netwerk uit te bouwen.

Joint degree

We werken ook volop aan een ‘joint degree’-traject. Het opzet: je studeert en loopt stage in Gent, maar ook in Wenen en/of Helsinki. Het resultaat: naast je Vlaams diploma, krijg je ook een Oostenrijks én een Fins. Voor dat laatste moet je wel nog een extra semester volgen in Helsinki. Let wel: dit traject is nog in opbouw en volledig onder voorbehoud van wijzigingen.