Bachelor

Ergotherapie

180 studiepunten, Campus Kantienberg

Vraag je brochure aan per post of via e-mail.

Internationale ervaringen

Wat is internationalisering?

Heb je zin om een buitenlands avontuur aan te gaan tijdens je opleiding? Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. De mogelijkheden om in het buitenland te studeren of stage te lopen zijn dan ook eindeloos. We moedigen je aan om je horizon te verruimen en je te verdiepen in andere talen en culturen. De creditbewijzen die je zou behalen zijn uiteraard evenwaardig aan die van Arteveldehogeschool zelf.

Eén op vijf studenten per academiejaar grijpt deze kans met beide handen. Sta jij ook open voor zo’n verrijkende internationale ervaring? We sommen de mogelijkheden binnen deze opleiding hieronder voor je op.

Wat zijn de mogelijkheden binnen deze opleiding?

Studeren

In de Bachelor Ergotherapie krijg je de kans om les te volgen aan een partnerschool of -universiteit in het buitenland. Ga je voor Oostenrijk, Zwitserland, Finland, Spanje, Zuid-Afrika of Nepal? De keuze is aan jou.

Stage

In het derde jaar van deze opleiding heb je de mogelijkheid om stage te lopen in het buitenland. Een ziekenhuis in het Verenigd Koninkrijk, een revalidatiecentrum of liever een centrum voor ontwikkelingsstoornissen in Portugal? Aan jou de keuze.

Internationalisation @ home

Blijf je liever in België, maar wil je toch een internationale ervaring opdoen? Met Internationalisation @ home kan je samen met buitenlandse studenten bepaalde opleidingsonderdelen in het Engels volgen op je eigen campus. Een uitgelezen kans om je Engels bij te schaven, je netwerk uit te bouwen en een internationale ervaring op je cv te plaatsen.

Joint degree

In de Bachelor Ergotherapie kan je voor een joint degree-traject kiezen. Dan studeer je en loop je stage in Gent, maar ook in Wenen. Hierdoor krijg je naast je Vlaams diploma, ook een Oostenrijks diploma. Volg je ook nog een extra semester in Helsinki? Dan kan je er nog een Fins diploma bovenop doen.