Bachelor

Ergotherapie

180 studiepunten, Campus Kantienberg

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Wat na je opleiding?

Bachelors Ergotherapie hebben de jobs doorgaans voor het kiezen. Onze studenten doen gemiddeld slechts iets meer dan twee maanden over de zoektocht naar een geschikte job. 98% is één jaar na afstuderen al aan het werk. De nood aan ergotherapeuten is groot: de bevolking vergrijst en de aandacht voor gezondheidwelzijn en levenskwaliteit groeit. Je kan aan de slag als werknemer of als zelfstandig ergotherapeut. Je kiest zelf of je met kinderen, volwassenen of ouderen werkt en individueel of in teamverband.

Eenmaal afgestudeerd, sta je klaar voor mensen die het door een ziekte, ongeluk of handicap moeilijk hebben met bepaalde handelingen. Je verbetert hun levenskwaliteit en bedenkt samen met hen creatieve oplossingen voor alledaagse problemen. Dat is bijzonder afwisselend en uitdagend. Als ergotherapeut kom je terecht in het ruime werkveld van de gezondheidszorg: algemene en gespecialiseerde ziekenhuizen, woon- en zorgcentra, revalidatiecentra, medisch-pedagogische instituten, dagverblijven, psychiatrische centra, scholen voor buitengewoon onderwijs en beschutte woonvormen.

Het is ontzettend motiverend om te zien hoe mijn patiënten hun dagelijkse activiteiten geleidelijk weer opnemen en hun mogelijkheden opnieuw maximaal benutten

 

Charlotte Wanseele - Ergotherapeut bij Psychiatrisch Centrum Sint-Jan en oud-student Ergotherapie

Verder studeren

De helft van onze studenten studeert verder. Binnen Arteveldehogeschool kan je via een verkort traject een tweede bachelordiploma behalen, zoals Sociaal Werk. Ook een postgraduaat zoals Autisme of een bachelor-na-bachelor zoals Creatieve Therapie zijn mogelijk. Binnen de Associatie Universiteit Gent vind je talloze vervolgopleidingen die aansluiten bij je diploma. Zo kan je via een schakelprogramma doorstromen naar een Master in de Ergotherapeutische wetenschap of Master in de Gezondheidsvoorlichting- en Bevordering. Alle informatie hierover vind je op de Studiekiezer van de UGent. Kijk ook op www.hogeronderwijsregister.be voor studiemogelijkheden in heel Vlaanderen.

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden