Bachelor

Grafische en Digitale Media

180 studiepunten, Starten in februari mogelijk, Campus Mariakerke

Hoe ziet je opleiding eruit?

Je hoeft bij ons niet onmiddellijk te bepalen welke richting je precies uit wil. In het gemeenschappelijke eerste semester verwerf je de basiskennis en -vaardigheden die nodig zijn in de grafische en digitale bedrijfswereld. Zo kan je al eens proeven van de verschillende afstudeerrichtingen. Hoe de rest van de opleiding er zal uitzien, bepaal je dan ook grotendeels zelf. Je hebt namelijk de keuze tussen vier verschillende afstudeerrichtingen: Crossmedia-ontwerp, New Media Development, Audiovisual Design en Grafimediabeleid. Al vanaf de eerste dag werk je aan praktijkopdrachten, zowel individueel als in team. Je opdrachten worden geleidelijk aan complexer en in het derde jaar krijg je je eerste echte klanten. Benieuwd naar wat onze studenten zoal uit hun mouw schudden? Surf dan zeker eens naar gdm.gent. 

In het derde jaar loop je tien weken stage, de perfecte kans om alles wat je geleerd hebt in de praktijk te brengen. Je beslist zelf of je in België blijft of een ander land verkent. Goed om te weten: liefst de helft van onze studenten sleept via hun stageplaats een job in de wacht. In het tweede en het derde jaar bieden deze intensieve weken je een unieke kans om in kleine groepen en samen met professionals je palet van vaardigheden te verdiepen of te verbreden. Wat dacht je bijvoorbeeld van packaging design, 2D-animatie, 3D-printen of digital marketing? 

In een normale lesweek volg je ongeveer 25 uur les en besteed je 15 uur aan voorbereidingen, studie of taken. De lessen vinden meestal plaats tussen 8u45 en 15u45. De hoorcolleges volg je met ongeveer 70 studenten. Voor praktijk wordt de groep in twee verdeeld en bij bepaalde vakken is de klas niet groter dan 18 studenten. Benieuwd naar hoe het eraan toegaat op de campus? Neem een kijkje op onze Facebookpagina of onze Instagramfeed en ga gerust in interactie met onze huidige studenten of ontdek wat zij en onze alumni allemaal verwezenlijken tijdens hun opleiding.