Iets voor jou?

Overweeg je Grafische en digitale media te studeren, maar twijfel je of het echt iets voor jou is? Onderstaande checklist helpt je op weg.

Moet je een kunstenaar zijn?

Dat hoeft niet, Grafische en digitale media is geen kunstopleiding. We verwachten van onze studenten wel dat ze gepassioneerd zijn door creativiteit en de grafische en multimediawereld. En aangezien die wereld continu evolueert, spreekt het voor zich dat je tijdens je opleiding die ontwikkelingen op de voet volgt.

Is wiskunde belangrijk?

Ja, wiskundig inzicht is essentieel in deze opleiding. Elementaire wiskunde zoals de regel van drie, grafieken interpreteren en goniometrische functies komen in verschillende vakken aan bod.

Moet je goed met de computer kunnen werken?

Zeker! Tegenwoordig heb je in zowat elk vakgebied computers nodig en dat geldt zeker voor de grafische en multimediawereld. Voor deze opleiding heb je een eigen laptop nodig en moet je vlot overweg kunnen met het Windows- en/of macOS-besturingssysteem. Het schrikt je niet af om zelfstandig computervaardigheden te verwerven.

Welke laptop heb ik nodig?

Spelen talen een belangrijke rol?

De taalvakken focussen vooral op de terminologie zoals die in grafische en digitale media wordt gebruikt. Een goede basiskennis Frans en Engels is aangewezen.

Lees hier meer over de startcompetenties die nodig zijn voor deze opleiding.


Hoe kan ik me voorbereiden?

Je wil goed voorbereid aan de start verschijnen? Dan kan je een aantal instapcursussen volgen. Die workshops vinden telkens half september plaats en focussen op eerstejaarsstudenten. De inhoud van die cursussen is erg uiteenlopend: van mondelinge expressie en zakelijk schrijven tot studiemethodes en ICT-vaardigheden.

Alle instapcursussen worden georganiseerd op campus Kattenberg.

Concrete data en meer informatie kan je hier vinden.

Twijfel je of je voorkennis zal volstaan?

Neem – geheel vrijblijvend – deze instapscreening door. Ontdek hoe je scoort op de basiscompetenties die nodig zijn om deze opleiding met succes aan te vatten.