Bachelor

Grafische en Digitale Media

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk voor bepaalde richtingen, Starten in februari mogelijk, Campus Mariakerke

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Internationale ervaringen

Wat is internationalisering?

Heb je zin om een buitenlands avontuur aan te gaan tijdens je opleiding? Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. De mogelijkheden om in het buitenland te studeren of stage te lopen zijn dan ook eindeloos. We moedigen je aan om je horizon te verruimen en je te verdiepen in andere talen en culturen. De creditbewijzen die je zou behalen zijn uiteraard evenwaardig aan die van Arteveldehogeschool zelf.

Eén op vijf studenten per academiejaar grijpt deze kans met beide handen. Sta jij ook open voor zo’n verrijkende internationale ervaring? We sommen de mogelijkheden binnen deze opleiding hieronder voor je op.

Wat zijn de mogelijkheden binnen deze opleiding?

Studeren

In de Bachelor Grafische en Digitale Media krijg je de kans om een deel van het vijfde of het zesde semester van de opleiding les te volgen aan een partnerschool of -universiteit in het buitenland. Zijn Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk, Zuid- of Oost-Europa voor jou nog niet ver genoeg? Dan wordt jouw bestemming misschien wel Rusland of Canada!

Lees hier het relaas van de internationale ervaring van drie studenten in Spanje. Michiel kwam terecht in Ryerson University in Canada tijdens zijn buitenlandse studie. Bekijk zijn getuigenis!  

Stage

In het laatste semester van deze opleiding heb je de mogelijkheid om 8, 14 of 20 weken stage te lopen in het buitenland. Wordt het Praag, Madrid, Amsterdam of ga je zelfs buiten Europa? De keuze is aan jou.

Internationalisation @ home

Blijf je liever in België, maar wil je toch een internationale ervaring opdoen? Met Internationalisation @ home kan je samen met buitenlandse studenten bepaalde opleidingsonderdelen in het Engels volgen op je eigen campus. Een uitgelezen kans om je Engels bij te schaven, je netwerk uit te bouwen en een internationale ervaring op je cv te plaatsen.

Internationale projecten: Erasmus+ Photo Project

Twintig CMO-studenten kregen gedurende een periode van twee jaar de mogelijkheid om met buitenlandse studenten hun vaardigheden en creativiteit op vlak van fotografie aan te scherpen en te exploreren onder leiding van buitenlandse studenten.

Het project Erasmus+ Photo Project ontstond eind 2017 in Gent samen met vier partnerinstellingen uit Nederland, Estland, Letland en Slovakije. Studenten CMO Photo Design kregen de kans om deel te nemen aan de eerste workshop in Gent en aan de tweede workshop in Slovakije. Daarna volgden nog een workshop in Nederland, in Letland en in Estland. Telkens kreeg een andere groep studenten de kans om zich hiervoor kandidaat te stellen via een eigen portfolio en bijhorende motivatiebrief.

Naast deze workshops werd er ook nog een ‘Studybook’ en een ‘Virtual Learning Environment’ (VLE) ontwikkeld. Het ‘Studybook’ bevat een twintigtal workshops die docenten fotografie kunnen inspireren om zowel de techniek als de creativiteit van studenten te bevorderen. De pdf-versie hiervan en meer informatie over het project kan je vinden op de website https://erasmusphoto.org/.

Internationale opleiding

Ben je geïnteresseerd in een volledig Engelstalige opleiding? De afstudeerrichting Media Management en Technologie heeft sinds kort ook een internationaal zusje, met focus op talenkennis en interculturele vaardigheden. Ontdek onze opleiding International Graphic and Digital Media.

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden