"In een internationale setting leerden we bijzonder veel bij"

"In het derde jaar trokken we met ons drietjes naar de Spaanse hoofdstad Madrid. We hebben er ontzettend veel geleerd. En daarnaast genoten we natuurlijk van de zon, het contact met andere internationale studenten en de vele bezienswaardigheden.

In de tekenles Dibujo II, die volledig in het Spaans werd gegeven, kregen we de opdracht planten te tekenen. Eerst op A3-formaat en later op bladen van een vierkante meter. We brachten zelf een paar bloemen mee naar de les en gingen aan de slag. In de lessen reclamefotografie Fotografia Publicitaria, leerden we in een fotostudio alles over een juiste opstelling. Hoe stellen we de sluitertijd en het diafragma in? Wanneer gebruiken we de flitser? We stelden een portfolio van vijftig foto's samen rond een zelfgekozen thema. Heel leuk was dat onze medestudenten afkomstig waren van Mexico, Canada, Noorwegen en Engeland: een bont allegaartje dus.

Als kers op de taart volgden we een Engelstalig seminarie over sociale media in China, maakten we een uitstap naar Portugal en kregen we heel wat vrienden op bezoek. Dit avontuur blijft ons de rest van ons leven bij!"