Onze aanpak

De opleiding Grafische en Digitale Media is in Vlaanderen marktleider in het opleiden van grafische professionals. We hechten veel belang aan ondernemingszin en willen onze studenten stimuleren om mee te bouwen aan de creatieve sector van morgen.

Je start met een brede basisopleiding waarbij je op zoek gaat naar jouw talenten en voorkeur tot specialisatie. Eenmaal je die gevonden hebt, kies je voor een specifieke afstudeerrichting. Onderweg kun je natuurlijk nog bijsturen, zodat je zeker de richting vindt die het best bij je past.

In je derde en laatste jaar zet je de kers op de taart. De nadruk ligt dan vooral op praktijk: je volgt stage, maakt een bachelorproef en werkt zelfs aan projecten voor echte klanten. Op die manier ben je startklaar om meteen na je opleiding de stap naar het werkveld te zetten. De helft van onze studenten vindt zelfs een vaste job via hun stageplaats.

Via tal van projecten, zowel individueel als in team, bereiden we je voor op de uitdagingen van het werkveld. Misschien groeit uit die eerste contacten wel een partnership of klantrelatie? Aan interessante belevingen en werkervaringen heeft deze opleiding alvast geen gebrek.

Onze troeven

  • Van een foto- en geluidsstudio tot een professioneel printatelier: de opleiding beschikt over een moderne infrastructuur waar studenten volop kunnen experimenteren
  • Dankzij onze generalistische opleiding leveren we enkel allround professionals die multi-inzetbaar zijn
  • De docenten hebben een stevige bagage ervaring of zijn nog steeds werkzaam in het veld, waardoor ze steeds het laatste nieuws uit de sector kunnen meegeven aan de studenten
  • Naast de brede kennis van ons team, kan je ook rekenen op professionals die de campus bezoeken om hun kennis te delen. De connectie met de bedrijfswereld is bij ons heel belangrijk
  • Interactie staat centraal in onze opleiding. Zo volg je hoorcolleges met ongeveer 70 medestudenten, maar praktijkvakken volg je in kleinere groepen om de samenwerking optimaal te kunnen stimuleren

Hoeveel lesuren heb ik?

In een normale lesweek volg je ongeveer 25 uur les en besteed je 15 uur aan voorbereidingen, studie of taken. De lessen vinden plaats tussen 8u45 en 15u45.

Krijg ik les in grote groepen?

Dat verschilt. Je volgt de hoorcolleges bijvoorbeeld met ongeveer 70 studenten. Voor praktijk wordt de groep in twee verdeeld en bij bepaalde vakken is de klas niet groter dan 18 studenten.

Benieuwd hoe het er aan toegaat op de campus?

Neem een kijkje op onze Facebook-pagina of onze Instagramfeed & ga gerust in interactie met onze huidige studenten!

Of ontdek wat alumni & huidige studenten allemaal verwezenlijken tijdens hun opleiding!