Onze aanpak

De Arteveldehogeschool is in Vlaanderen marktleider in het opleiden van grafische professionals. We hechten veel belang aan ondernemingszin en willen onze studenten stimuleren om mee te bouwen aan de creatieve sector van morgen.

Je start met een brede basisopleiding. Die speelt via afstudeerrichtingen en keuzetrajecten in op jouw talenten of specialisatiewens. Van een foto- en geluidsstudio tot een professioneel printatelier: de opleiding beschikt over een moderne infrastructuur waar studenten volop kunnen experimenteren.

Via tal van projecten, zowel individueel als in team, bereiden we je voor op de uitdagingen van het werkveld. Misschien groeit uit die eerste contacten wel een partnership of klantenrelatie? Aan interessante belevingen en werkervaringen heeft deze opleiding alvast geen gebrek.

Hoe ziet het eerste jaar eruit?

In het eerste semester krijgen alle studenten hetzelfde programma voorgeschoteld. De competenties die je dan verwerft, zijn namelijk voor alle toekomstige mediaprofessionals essentieel.

Tegelijk kan je zo nagaan of je voorkeur eerder uitgaat naar het creatieve, het technische of het commerciƫle aspect van het beroepsprofiel.

In het tweede semester krijg je naast een gemeenschappelijk pakket ook specifieke opleidingsonderdelen in functie van je toekomstige afstudeerrichting. Zo bouw je geleidelijk aan deskundigheid op.

Welke afstudeerrichting je ook kiest, je duikt in een hightechomgeving die inspeelt op de modernste communicatiebehoeften. Jij bepaalt de leerweg en de specialisatie. Je combineert design, techniek en management en houdt rekening met je persoonlijke voorkeur en interesse. Onderweg kun je nog bijsturen zodat je de richting vindt die het best bij je past.

Wij vroegen vijf eerstejaars waarom ze voor deze opleiding kozen en wat ze ervan vinden. Bekijk hun videogetuigenissen hiernaast.

Hoeveel lesuren heb ik?

In een normale lesweek volg je ongeveer 25 uur les en besteed je 15 uur aan voorbereidingen, studie of taken. De lessen vinden plaats tussen 8u45 en 15u45.

Krijg ik les in grote groepen?

Dat verschilt. Je volgt de hoorcolleges bijvoorbeeld met ongeveer 70 studenten. Voor praktijk wordt de groep in twee verdeeld en bij bepaalde vakken is de klas niet groter dan 18 studenten.

Wat volgt in het tweede en derde jaar?

In het tweede jaar krijg je de kans om je verder verdiepen in de door jou gekozen afstudeerrichting

In je derde en laatste jaar zet je de kers op de taart. De nadruk ligt dan vooral op praktijk: je volgt stage, maakt een bachelorproef en werkt zelfs aan projecten voor echte klanten. Op die manier ben je startklaar om meteen na je opleiding de stap naar het werkveld te zetten. De helft van onze studenten vindt zelfs een vaste job via hun stageplaats.