Bachelor

Grafische en Digitale Media

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk voor bepaalde richtingen, Starten in februari mogelijk, Campus Mariakerke

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Verkort traject en vrijstellingen

Verkorte trajecten

Met een bachelordiploma kan je starten in het verkort traject en krijg je op basis van je diploma automatisch vrijstelling voor alle algemene vakken. Elk behaald diploma, ongeacht het studiegebied komt in aanmerking, je moet het echter effectief behaald hebben om te kunnen starten. 

De afstudeerrichting Crossmedia-ontwerp en Multimediaproductie (Audiovisual Design) kan je zo in twee jaar afwerken in plaats van drie jaar. De afstudeerrichtingen Media Management en Technologie en Multimediaproductie (New Media Development) volg je in drie jaar, met behoud van dezelfde vrijstellingen.  

Voor het verkort traject Crossmedia-ontwerp start je in september met een grondige grafische en technische vorming door onder andere vakken als grafische vormgeving, Lay-out en Digitale opmaak, Web Technologie, Photoshop...In het tweede semester kies je in een verdere specialisatie voor  Photo Design of Graphic Design. Het vierde en laatste semester wordt afgerond met een stage en een bachelorproef.  

Het verkort traject Multimediaproductie (Audiovisual Design) omvat 106 studiepunten. Hier ligt het accent op het maken van krachtige audiovisuele content, leren werken voor specifieke doelgroepen en via uiteenlopende kanalen: voor het grote publiek of corporate, over social media tot videoblogs. Vakken zoals motion graphics 2D, 3D, Multicam & Streaming, maar ook Photoshop en Illustrator staan op je programma. In het afsluitend semester volg je stage en verdedig je je bachelorproef. 

Let wel, het is een voltijdse dagopleiding van 24 lesuren en is dus moeilijk te combineren met een (zelfs halftijdse) job. Indien je een flexibel werkrooster hebt, kunnen we samen met jou kijken of een individueel traject haalbaar is.  

Heb je nog vragen of wil je al inschrijven? Registreer je dan eerst op www.arteveldehogeschool.be en stuur je een mailtje naar trajectbeheer.gdm@arteveldehs.be met je geboortedatum, een scan van je (voorlopig) diploma en je keuze van afstudeerrichting. Wanneer je kiest voor de afstudeerrichting Crossmedia-ontwerp, geef je ook voorlopige keuze op van Photo Design of Graphic Design. In het tweede semester maak je dan je definitieve keuze. Pas wanneer je een mail terug ontvangt van de trajectbeheerder kan je je inschrijving definitief afwerken, je vrijstellingen moeten immers ingegeven worden. 

 

Vrijstellingen

Creditbewijzen van andere opleidingen kunnen je dan weer vrijstellingen opleveren. Download het stappenplan en de formulieren om vrijstellingen aan te vragen.  

Belangrijk is om je creditbewijzen op te vragen bij je vorige opleiding. Op dat document staat alle info over het gevolgde opleidingsonderdeel zoals aantal studiepunten, je behaalde score, doelstellingen, inhouden... Dit creditbewijs geldt als bewijs. 

Je raadpleegt eerst de ECTS-fiches van de opleiding Grafische en Digitale Media en vergelijkt deze met de opleidingsonderdelen waarvan je reeds in een eerdere opleiding een credit behaalde. Merk je heel wat overeenstemmingen dan vul je het aanvraagformulier in en bezorg je dit aan  

trajectbeheer.gdm@arteveldehs.be   

Downloaden

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden