Bachelor

Grafische en Digitale Media

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk voor bepaalde richtingen, Starten in februari mogelijk, Campus Mariakerke

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Waarvoor kies je?

Brede basis in grafische en digitale media

De Bachelor Grafische en Digitale Media leidt je op tot allround professional die multi-inzetbaar is door je in het eerste semester een algemene basis aan te reiken. Vervolgens bieden we je de kans om 100% in te zetten op je eigen interesses. Dit doen we onder meer door het aanbieden van zes keuzetrajecten. In het tweede semester kies je een afstudeerrichting waarin verder wordt ingezet op de combinatie van technologie binnen de gekozen specialisatie, commerciële vorming, design en de ontwikkeling van sterke soft skills. Zo leer je samenwerken in een multidisciplinaire context, je leert je professioneel uitdrukken in het Frans en Engels en je werkt aan je professionele identiteit. Hierbovenop krijg je in het tweede jaar de kans om je kennis te verbreden door te kiezen voor één van de negen minoren. In deze minor verdiep je je samen met het werkveld op een zeer praktische wijze in een onderwerp naar keuze. Deze topics worden om de twee jaar aangepast aan de nieuwe tendenzen in het werkveld.  

Jobzekerheid

De Bachelor Grafische en Digitale Media biedt jobzekerheid. 90% van onze studenten vindt binnen de zes maand na afstuderen werk. 

Werkveldparticipatie

De Bachelor Grafische en Digitale Media is 100% praktijkgericht en wordt georganiseerd in nauwe relatie met het werkveld. Je werkt in toenemende mate aan reële opdrachten en gaat regelmatig op bedrijfsbezoek. Iedere afstudeerrichting organiseert in het tweede jaar zijn eigen bootcamp. Tijdens deze intensieve week werk je in team samen een concrete design challenge uit.  Ook word je als student gestimuleerd om deel te nemen aan liveshows, hackatons, designwedstrijden en exposities, uiteraard met coaching van onze vakbekwame docenten. In het derde jaar krijg je zelfs bestaande bedrijven als klant en kies je zelf je stageplek. Misschien weet je daar wel een job te bemachtigen? 

Up-to-date infrastructuur

De Bachelor Grafisch en Digitale Media volg je op de mediacampus Mariakerke. Hier krijg je les in onze moderne infrastructuur met onder meer multimedialabs, een fotostudio, multicam & streaming studio’s en een digital printing lab.

Internationalisering

De Bachelor Grafische en Digitale Media zet sterk in op internationalisering. Je krijgt de kans om deel te nemen aan intensieve buitenlandse programma's, internationale studiereizen, een deel van je opleiding in het buitenland te volgen of stage te lopen in een internationaal bedrijf in binnen- of buitenland.

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden