Bachelor

Grafische en Digitale Media

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk voor bepaalde richtingen, Starten in februari mogelijk, Campus Mariakerke

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Wat na je opleiding?

Wij maken je met plezier wegwijs in de vele toekomstkansen die de Bachelor Grafische en Digitale Media voor jou opent.  Het grote voordeel van het hoge aantal keuzetrajecten is dat jouw toekomstperspectieven vrijwel onbegrensd en uiterst divers zijn. Je toekomstige job hangt grotendeels af van je afstudeerrichting en keuzetraject, maar door je brede basis is dit geen beperkende factor. Een greep uit het gamma van mogelijke functieprofielen zijn illustrator, art director, grafisch vormgever, webdesigner, marketeer, projectmanager of productiemanager. Meer gedetailleerde info over de jobmogelijkheden vind je per afstudeerrichting. Je kan natuurlijk ook als zelfstandige aan de slag en zo je eigen grafisch bureau uit de grond stampen, een digital agency oprichten of creatief consultant worden. 

Na deze opleiding ben jij een startklare professional. 89% van onze afgestudeerden vindt werk in de creatieve industrie binnen zes maanden na afstuderen. Veel laatstejaarsstudenten vinden een boeiende job via hun stageplaats. De Bachelor Grafische en Digitale Media staat dan ook op de RVA-lijst van opleidingen die studenten voorbereiden op een knelpuntberoep.

 

Dankzij de diepgaande en toch ruime opleiding heb ik vandaag mijn droomjob te pakken

 

Leen Cristofoli - Oud-student Grafische en Digitale Media en zaakvoerder Grafica bvba

 

Verder studeren 

Ongeveer 22% van onze studenten studeert verder. Aan Arteveldehogeschool kan je via een verkort traject een tweede bachelordiploma behalen, bijvoorbeeld Bedrijfsmanagement of Communicatiemanagement. We bieden daarnaast nog mogelijkheden om je kennis te verdiepen via bachelor-na-bacheloropleidingen, bijscholingen en postgraduaten. Binnen de Associatie Universiteit Gent vind je talloze vervolgopleidingen die aansluiten bij je diploma. Zo kan je via een schakelprogramma doorstromen naar een Master in de Communicatiewetenschappen. Meer info via www.hogeronderwijsregister.be voor mogelijkheden in heel Vlaanderen.  

Verder studeren in het buitenland is ook een optie. De opleiding is betrokken bij het internationale benchmarkingproject CIGN. Onze internationale partners bieden een breed gamma aan opleidingen die een perfecte aanvulling op je studie vormen. Neem een kijkje bij Ryerson University in Canada, University of the West of Scotland in Schotland, Stuttgard Media University in Duitsland, Linköping University in Zweden, University of Zagreb in Kroatië, University of Ljubljana in Slovenië en Helsinki Metropolia University of Applied Sciences in Finland. 

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden