"Dankzij de diepgaande en toch ruime opleiding heb ik vandaag mijn droomjob te pakken"

"Dankzij de diepgaande en toch ruime opleiding heb ik vandaag mijn droomjob te pakken: samen mijn team ben ik grafisch creatief actief voor mijn klanten.

Eenvoudig was het zeker niet om na mijn middelbaar te kiezen voor een grafische opleiding, maar mijn passie dreef me vooruit. Dat maakte me achteraf alleen maar sterker in het werkveld. Mijn stage bevestigde dat: het werd een boeiende periode en ik kreeg een vaste jobaanbieding. Ik leerde er dat creatief zijn niet voldoende is. Je moet ook in staat zijn om dat idee om te zetten naar een betaalbaar en uitvoerbaar concept in lijn met de mogelijkheden en wensen van de klant.

Met die ervaring trok ik mijn stoute schoenen aan en startte ik een eigen zaak. Grafica bvba is vandaag uitgegroeid tot een professioneel grafisch bureau met vier vrouwen die samen een sterk team vormen. De sterke begeleiding van de praktijkleerkrachten, de breed geori├źnteerde vakken en de goede stagebedrijven zijn mij het meest bijgebleven. Aan iedereen die de grafische kriebel voelt, raad ik de opleiding absoluut aan."

Leen Cristofoli
Zaakvoerder Grafica bvba,
Oud-student Grafische en digitale media