Bachelor

Grafische en Digitale Media

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk voor bepaalde richtingen, Starten in februari mogelijk, Campus Mariakerke

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Wat zal je leren?

Ben je gebeten door vormgeving en wil je jouw ontwerpen op flyers, brochures of websites zien verschijnen? Drijft jouw passie voor code jou naar de laatste nieuwe programmeerframeworks en automatisatietools? Spreekt de mix van audio, video en motion graphics jou aan? Wil je expert worden in de technische finesses van de moderne printproductie? Of ben jij eerder de projectmanager die de klant en vormgever ondersteunen van concept tot finaal product?  Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Met onze drie afstudeerrichtingen en wel 6 keuzetrajecten (2 per afstudeerrichting) geven we jou de kans te geven je te verdiepen in wat jou het meeste boeit. Afhankelijk van de afstudeerrichting liggen de 2 keuzetrajecten dicht of ver uit elkaar.

Als rode draad doorheen de opleiding leert iedere student mediaproducten ontwerpen, maken en gericht inzetten bij de juiste doelgroep. Dit is wat Grafische en Digitale Media doet. Wij maken media!Welke afstudeerrichting je ook kiest, je werkt ook steeds vanuit een concrete vraag van een klant. Als expert in jouw branche, ga jij op zoek naar een oplossing voor het visueel communicatieprobleem van jouw klant. Je werkt hierbij met jouw kennis en vaardigheden die oplossing uit die voor jouw klant technisch en financieel haalbaar is, maar die ook op de eindgebruiker gericht is!

In het eerste semester laten we je in een aantal algemene vakken proeven van wat de grafische en digitale sector allemaal in petto heeft. Ook organiseren we dan 'Meet the Professional'. Tijdens dit tweedaags social event ontmoet je professionals uit de verschillende branches van de sector en kan je al je vragen stellen aan je senior medestudenten. Zo helpen we je om in het tweede semester een bewuste keuze te maken. Ben jij de student die al precies weet wat hij wil? Super! Dan krijg je in dit gemeenschappelijk semester toch de brede basis waarvoor onze studenten zo gekend en gegeerd zijn. Hierdoor krijg je een uniek profiel dat je breed inzetbaar maakt op de arbeidsmarkt. Verder komt in de opleiding zowel print als digitale media aan bod. Daarmee onderscheiden we ons sterk van andere opleidingen die zich voornamelijk richten op de digitale sector.

In je tweede semester maak je een eerste keuze: je kiest voor Crossmedia-ontwerp, Media Management en Technologie of één van de keuzetrajecten binnen Multimediaproductie namelijk Audiovisual Design of New Media Development.

Voorbeeldlesrooster

 

Maandag

dinsdag

woensdag

donderdag

vrijdag

8.45 u. - 09.30 u.

Colour Science

Besturings-

systemen

 

Web
Technology I

Personal & Professional

Development

9.45 u. - 10.15 u.

Colour Science

Media-
technologie

 

Web
Technology I

Personal & Professional

Development

10.45 u.

         

11.00 u. - 11.45 u.

Colour Science

Media-
technologie

Illustrator

Web
Technology I

 

12.00 u. - 12.45 u.

Middagpauze

Media-
technologie

Illustrator

 

Middagpauze

13.00 u. - 13.45 u.

Introductie vormgeving

 

Middagpauze

 

Lay-out & digitale opmaak

14.00 u. - 14.45 u.

Introductie vormgeving

 

Visuele
communicatie

 

Lay-out & digitale opmaak

15.00 - 15.45 u.

Introductie vormgeving

 

Visuele
communicatie

 

Lay-out & digitale opmaak

Wil je meer info over elk vak van deze opleiding?

Raadpleeg de studiegids (ECTS-fiches)

In de studiegids kies je eerst de opleiding en het traject waarover je meer wil weten.
Klik 'Zoeken' en je kan snel naar de inhoud en leerdoelen van elk vak.
 

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden