Praktisch

Hoe lang duurt de opleiding? 

De opleiding duurt 3 jaar.  

Hoe ziet het academiejaar eruit?  

Het academiejaar start op maandag 16 september 2019. Er zijn 2 semesters (september-januari en februari-juni) met tussenin een week vakantie (4 t.e.m. 8 februari 2019) en 3 examenperiodes (januari, juni en augustus-september). 

Uit hoeveel studiepunten bestaat de opleiding? 

Een standaard academiejaar bestaat uit 60 studiepunten; een bacheloropleiding uit 180 studiepunten. Een studiepunt weerspiegelt hoe belangrijk een vak is in een opleiding.
Per studiepunt moet je 25 à 30 uur ‘werken’: lessen bijwonen, taken maken, studeren … 

Hoe ziet mijn lessenrooster eruit?

Download je lessenrooster (pdf).

Hoe en wanneer kan ik me inschrijven?  

Alle info vind je op www.arteveldehogeschool.be/inschrijven.  

Hoe kan ik me het best voorbereiden?  

Twijfel je of je voorkennis zal volstaan? Neem – geheel vrijblijvend – deze instapscreening door. Ontdek hoe je scoort op de basiscompetenties die nodig zijn om deze opleiding met succes aan te vatten. 
Wil je je voorkennis opfrissen? Volg dan een instapcursus in de week voor de start van het academiejaar.
Meer info en inschrijven via www.arteveldehogeschool.be/trainingen  

Is mijn Engelse taalniveau voldoende? 

Omdat de opleiding grotendeels in het Engels gedoceerd wordt, moet je zowel als Vlaamse als niet-Vlaamse student op zijn minst beschikken over een B2 in het Engels. Hier kan je zien welk attesten in aanmerking komen. Heb je dit niet? Dan kan je gratis een taalscreening doorlopen om jouw niveau te testen. Om je hiervoor in te schrijven mail je naar IGM@arteveldehs.be. Tijdens deze taalscreening wordt je kennis van de Engelse woordenschat en lees- en luistervaardigheden getest. 

Is mijn Nederlands taalniveau voldoende? 

Aangezien het eerste en tweede jaar gedeeltelijk in het Nederlands gedoceerd worden, zijn er ook taalvereisten verbonden aan het Nederlands. Heb je een Vlaams of Nederlands diploma secundair onderwijs, dan is dit uiteraard voldoende. Ontdek hier wat de Nederlandse taalvoorwaarden zijn om te kunnen starten. 

Hoeveel lesuren heb ik?  

In een normale lesweek heb je ongeveer 23 uur les. Daarnaast mag je rekenen op 15 uur per week voor voorbereidingen, taken en studietijd. In totaal zal je zo’n 40 uur per week aan je opleiding besteden.  

Hoe groot zijn de groepen?  

Van 18 tot 70 studenten: dat hangt af van de onderwijsmethode. Practica heb je in kleinere groepen, de theoretische hoorcolleges volg je met meer studenten samen.  

Welk studiemateriaal heb ik nodig? 

Je hebt gegarandeerd een laptop nodig. Lees hier aan welke eisen je laptop moet voldoen, welke software je nodig hebt en waar je beiden kan aankopen.

Hoeveel kost de opleiding?   

Alle info over het inschrijvingsgeld vind je hier. Afhankelijk van je studiekeuze komen er kosten bij voor je camera, tekenmateriaal of nieuwe mediatoepassingen. Kosten voor buitenlandse studiereizen, stages of Erasmusprogramma’s hangen ook af van jouw keuzes.