Bachelor

International Organisation and Management

Voorheen: International Office Management, 180 studiepunten, Engelstalige opleiding (taught in English), Campus Kantienberg

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

 

FAQ's

Voor wie is de opleiding bedoeld?

We streven naar een gebalanceerde en diverse mix van studenten in de opleiding. Je zal buitenlandse studenten ontmoeten die les willen volgen in het Engels of die graag aan Arteveldehogeschool willen studeren om een bachelordiploma te verwerven. En ook Vlaamse studenten die zich willen onderdompelen in een fascinerende, internationale omgeving. Tot slot verwelkomen we Belgische inwoners die al een buitenlands diploma hebben en een bachelordiploma willen behalen in International Organisation and Management.

Wat zijn de voorwaarden?

De driejarige bacheloropleiding wordt volledig in het Engels onderwezen, dus het spreekt voor zich dat je de taal voldoende moet beheersen.

Afhankelijk van waar je vandaan komt en welke opleiding je kiest, volstaat een diploma of certificaat secundair onderwijs om te studeren aan Arteveldehogeschool. Omdat de lessen doorgaan in het Engels moet je ook bewijs leveren van je Engelse taalvaardigheid. Welke taalcertificaten we aanvaarden kan je terugvinden op:

www.artevelde-uas.be/enrolment/degree-seeking- students/admission-requirements

Ben je een student uit China? Dan heb je een APS certificaat nodig.

Hoeveel kost het?

Een voltijdse inschrijving kost € 947,20 voor EER-studenten (Europese Economische Ruimte). Beursstudenten betalen € 111,90 en niet-EER studenten € 3.730. (Deze bedragen zijn onder voorbehoud van wijzigingen). Handboeken en materiaal kosten ongeveer € 420 voor het eerste jaar, en € 380 voor het tweede en derde jaar samen.

Hoe is het academiejaar georganiseerd?

Het academiejaar start op maandag 20 september 2021. Er zijn 2 semesters (september – januari en februari – juni), 3 examenperiodes (januari, juni en augustus – september), en een week vakantie tussen beide semesters (7 t.e.m. 11 februari 2022).

Wat is een credit?

We maken gebruik van het European Credit Transfer System of Europese systeem voor studiepunten. Het aantal studiepunten geeft de werklast weer van elk vak. Eén studiepunt komt overeen met 25 tot 30 werkuren: naar de les gaan, opdrachten uitvoeren, studeren, enz. Een standaard academiejaar bestaat uit 60 studiepunten en een volledige bacheloropleiding uit 180 studiepunten.

Hoe en wanneer inschrijven?

Je kan je interesse in de opleiding online doorgeven vanaf 6 maart 2020. Hierdoor zal je uiteindelijke inschrijving sneller verlopen. Als je de Belgische nationaliteit hebt kan je dit doen vanaf 25 juni. Heb je een andere nationaliteit, dan moet je de inschrijvingsprocedure bekijken en je inschrijving al sneller starten. Als je wil starten in februari 2021, @@@

Hoeveel lesuren heb ik?

Lessen en tutoring bedragen gemiddeld 20 uur per week. Daarnaast heb je tijd nodig voor voorbereidingen, opdrachten en studietijd. Alles samen zal je ongeveer 40 uur per week moeten investeren in je opleiding.

Hoe groot zijn de groepen?

In het eerste jaar varieert de grootte van de klasgroepen tussen de 35 en 70 studenten. Vanaf het tweede jaar zitten er tussen de 20 en 35 studenten in een groep.

Hoe zal je lesrooster eruit zien?

Dit is een voorbeeldrooster:

voorbeeld lesrooster bachelor International Office Management eerst jaar

Wat met accommodatie?

STUDENTENHUIZEN

Onze eigen studentenhuizen zijn perfect als je inschrijft voor het volledige jaar. Alle kamers zijn gemeubeld. Sommige hebben zelfs een eigen douche/toilet en kitchenette. Onze nieuwste studentenaccommodatie, Bro Upkot, heeft zelfs een gameroom, fitness, panoramisch café, en urban jungle.

• Bagattenhuis

Bagattenstraat 16 − 9000 Gent

• Savaanhuis

Savaanstraat 76 − 9000 Gent

• Kortrijksepoortstraat 254 − 9000 Gent • Baudelo Upkot

Steendam 75 − 9000 Gent

• Bro Upkot

E. de Deynestraat 15 − 9000 Gent

Ga naar: www.stuvohomes.arteveldehogeschool.be

PRIVÉMARKT

Als je beslist zelf op zoek te gaan naar een kamer, begin dan zo snel mogelijk te zoeken. De huurprijzen in Gent variëren van € 400 per maand voor een standaardkamer tot € 600 per maand voor een studio met badkamer en kitchenette. 

Vergeet niet dat gas, water, internet, elektriciteit, enz. gewoonlijk bijkomende kosten zijn. De verhuurder zal je meestal vragen een waarborg te betalen. Deze bedraagt maximum twee maanden huur, maar op het einde van de huurtermijn wordt dit teruggestort als je de accommodatie netjes en in originele staat achterlaat.

Waar kan ik terecht met vragen?

Een duwtje in de rug op het juiste moment maakt een wereld van verschil. Je kan bij ons terecht voor advies rond je studiekeuze, studiefinanciering, studiemethode, studietraject op maat, vrijstellingen en verkorte trajecten, psychosociale begeleiding, faalangst en uitstelgedrag, verder studeren en solliciteren, … 

We helpen je graag verder!

Brecht Masschaele
Contacteer via e-mail
T 09 234 76 55

Sylvie Declercq
Contacteer via e-mail
T 09 234 77 07

 • Meer weten over studentenvoorzieningen aan Arteveldehogeschool?
 • Voor vragen over inhoud of praktische organisatie van deze opleiding?

Bachelor International Organisation and Management
09 234 77 07
Contacteer via e-mail

Contacteer de opleiding

Contacteer de dienst Studieadvies

Bachelor International Organisation and Management
T 09 234 77 07

iom@arteveldehs.be

 

Voor vragen over: 

 

 • Vakken 

 • Soorten trajecten 

 • Vrijstellingen 

 • ...

 Je vindt alle contactgegevens op de contactpagina van de Dienst Studieadvies

 

Voor vragen over:
 • Studiekeuze
 • Studeren met een functiebeperking
 • Specifieke onderwijsbehoeften
 • Studiemethode
 • Taalondersteuning
 • ...

Contacteer de dienst Studentenvoorzieningen (STUVO)

Je vindt alle contactgegevens op de contactpagina van de Dienst Studentenvoorzieningen.
Je kan bij ons terecht voor:

 • Centen voor studenten (berekening en voorschot studietoelage, stuvotoelage of lening, kottoelage)
 • Op kot: verhuur en advies
 • Low budget sporten en cultuur
 • Info over het studentenstatuut
 • In de rats? Wij luisteren!
 • Budgetvriendelijk eten
 • Voordelig met de fiets​

  ​www.arteveldehogeschool.be/stuvo

Contacteer de dienst studentenadministratie

Je vindt alle contactgegevens op de contactpagina van de Dienst Studentenadministratie

 

Voor vragen over:

 • Inschrijven
 • Studiegeld
 • Toelatingsvoorwaarden
 

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden