Bachelor

International Organisation and Management

Voorheen: International Office Management, 180 studiepunten, Engelstalige opleiding (taught in English), Campus Kantienberg

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

 

Je programma

De naam van de opleiding International Organisation and Management geeft al aan dat de nadruk op het internationale luik ligt. Samen met studenten uit alle hoeken van de wereld volg je lessen in het Engels. Die lessen worden bovendien gegeven door binnen- en buitenlandse docenten. Je schaaft tijdens de opleiding dus niet alleen je talenkennis bij, maar je bouwt ook een interessant internationaal netwerk uit.

Je krijgt niet enkel een volledige onderdompeling in het Engels, maar je kiest ook nog twee andere talen uit Frans, Duits, Spaans, Chinees of – indien je een buitenlandse student bent – Nederlands. Bovendien krijg je een stevige basis in proces-, project- en changemanagement. Combineer dat alles met een uitmuntende kennis van de ICT- en nieuwe mediatools en je staat klaar om de arbeidsmarkt te veroveren, binnen én buiten onze landsgrenzen. Bovendien komen die verschillende vreemde talen zeker van pas als je in het derde jaar minstens één semester naar het buitenland trekt. We brengen dus enkel de wereld naar de klas, maar we geven je ook de kans om die wereld zelf te ontdekken. Daarbovenop kan je na het behalen van dit bachelordiploma verder studeren aan de Athlone Institute of Technology in Ierland om af te sluiten met een masterdiploma.

De combinatie van talen, ICT en internationaal georiënteerde vakken biedt een blik op de wereld. En wat een uitzicht!

EERSTE JAAR

Doorheen het jaar helpt het vak Talent Lab 1 je om je traject doorheen het hoger onderwijs te overleven. Deze workshops en coaching-sessies zullen je steunen bij je zoektocht naar manieren om je studies te plannen en organiseren, hoe in teams te werken, hoe feedback te geven en krijgen, enz. Je ontdekt ook je sterke punten en verbeterpunten, wat je zal helpen beslissingen te nemen in de toekomst.

In het eerste jaar van je opleiding krijg je een waaier aan algemene bedrijfsvakken om je klaar te stomen voor een carrière als international office manager. In International Organisation and Management leer je 2 vreemde talen: aan Arteveldehogeschool kan je Frans, Duits, Spaans en Chinees leren, maar je mag ook een andere taal kiezen die je volgt aan een andere geaccrediteerde instelling. 

Je neemt een duik in Business Basics en leert alles over management in het algemeen. Je bezoekt in een klein team een internationaal bedrijf of internationale organisatie gevestigd in België, en je ontdekt hoe de theorie wordt vertaald naar de praktijk. Deze excursie maakt deel uit van je praktijkproject. Dankzij de ICT toolkit ontdek je hoe Word, PowerPoint, Outlook en Excel in elkaar zitten.

Met vakken als Intercultural Communication Skills, kan je je vaardigheden oefenen om te overleven in een geglobaliseerde wereld. Ontdek wat culturen met elkaar gemeen hebben en wat hen verschillend van elkaar maakt. Je zal je bewust worden van je eigen culturele achtergrond en leren hoe je moet omgaan en netwerken met mensen in interculturele omgevingen.

In het tweede semester bestudeer je de basis van economie. De internationale component is ook meteen aanwezig in vakken als International Law en International Marketing. 

TWEEDE JAAR

In het tweede jaar, verdiep je je kennis van de gekozen vreemde talen. Daarnaast specialiseer je je verder in domeinen die belangrijk zijn voor toekomstige international office managers. In Process and lean management, leer je hoe bedrijven hun processen dagelijks verbeteren en efficiënter maken. In Graphic Media Management leer je werken met Photoshop en InDesign. Copywriting is gericht op schrijven voor het web, het medium bij uitstek in de 21ste eeuw. 

Tenslotte heb je nog een keuzevak, in te vullen volgens je eigen interesses. Je kan ervoor kiezen je kennis van human resource management te verdiepen. In het eerste semester volgen alle studenten het vak People Management. Als je dit vak interessant vond kan je verdergaan met Strategic HRM. Avontuurlijk? Dan kies je misschien voor Global Citizenship. 

In Global Citizenship, kies je een project waarmee je je horizon zal verbreden. Enkele voorbeelden:

  • Een stage van 1 maand in een internationaal bedrijf of organisatie in België of elders. 
  • Doe mee aan een van de excursies die onze enthousiaste medewerkers organiseren. Bestemmingen waar studenten in het verleden heen gingen: Berlijn, China, Madrid, Salamanca, Budapest, enz.
  • Werk zelf een excursie uit naar om het even welk land ter wereld.
  • Volg een zomerprogramma over digital marketing, een intensieve taalcursus of een uitdagend project met lokale bevolking in een ontwikkelingsland.
  • Doe een voorstel en verras ons! 

DERDE JAAR

In het derde jaar krijg je de kans om minstens een semester lang te studeren in een ander land, aan een van onze wereldwijde partnerinstellingen. We raden je sterk aan dit aan te vullen met een stage in het buitenland in het tweede semester. Je hebt tenslotte niet zomaar gekozen voor International Organisation and Management, niet? Internationale studenten hebben de keuze tussen naar het buitenland gaan of hun buitenlandse ervaring verderzetten in België. We bieden een IOM@home programma met vakken als European Business, Management Skills, International Development Studies, enz.

VOORBEELDLESROOSTER

Het schema hieronder is een voorbeeld. Het lessenrooster verschilt per klasgroep, semester en opleidingsjaar.

voorbeeld lesrooster bachelor International Office Management eerst jaar

Kwaliteitsvol leren

Je schrijft je in voor een kwaliteitsvolle opleiding. De kwaliteit van de opleiding wordt voortdurend gemonitord en verbeterd. Bekijk onze accreditatieopleidingsreview of de opleiding in cijfers

  • Accreditatie

De Bachelor International Organisation and Management is een erkende opleiding. Ze werd geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Lees hier meer.

  • Opleidingsreview

De opleidingsreview van de Bachelor International Organisation and Management is gepland in het academiejaar 2021 - 2022.

  • Opleiding in cijfers

Hoeveel studenten volgen deze opleiding? Welk diploma behaalden deze studenten in het secundair? Hoelang doen studenten over het behalen van het diploma? Lees hier de antwoorden!

Downloaden

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden