Bachelor

Journalistiek

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk, Werken en studeren combineren mogelijk, Afstandsonderwijs mogelijk, Starten in februari mogelijk, Campus Kantienberg

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Internationaal avontuur

Wil je nog tijdens je studies de wijde wereld intrekken? Meer dan één op de drie studenten Journalistiek doet het! 

Arteveldehogeschool heeft een groot internationaal netwerk

  • 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen 
  • in Europa, Azië, Afrika en de Verenigde Staten. 

Je krijgt dus veel mogelijkheden om in het buitenland te studeren of stage te lopen. De creditbewijzen die je in de buitenlandse onderwijsinstellingen behaalt, zijn evenwaardig aan die van de Arteveldehogeschool.  

Sarah Hugo

Mijn Erasmusavontuur was een ongelooflijke eyeopener! Ik proefde van nieuwe culturen, andere onderwijsvakken en maakte internationale vrienden voor het leven.

Sarah Hugo (oud-student Journalistiek)

Dit zijn je opties 

Studeren 

Vanaf het derde jaar kan je les volgen in een van onze internationale partnerscholen of -universiteiten. Wil je naar Finland, Spanje of Brazilië? Yes, you can! 

Stage 

Ook je stage in het derde jaar kan je in een internationaal bedrijf doen. Een radiozender in Frankrijk, een krant in Suriname of een productiehuis in Zuid-Afrika: het behoort allemaal tot de opties. 

Over de grenzen 

Elke student in de Bachelor Journalistiek neemt deel aan het ‘Over De Grenzen’-project. Je werkt dan een week als reporter in het buitenland. Hier lees je de laatste ‘Over de grenzen’-verhalen van je voorgangers.  

Go international in Ghent (light option) 

Wie liever blijft plakken in hometown Gent, kan toch een internationaal kleurtje aan zijn opleiding geven. Zo kan je bijvoorbeeld samen met de buitenlandse studenten enkele vakken in de Minor in International Journalism volgen. Goed voor je taalontwikkeling (voertaal = Engels) en je interculturele communicatievaardigheden.

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden