Internationale ervaringen

Studeren in het buitenland

Zin om een deel van je studies in het buitenland te doen? Het kan! De opleiding journalistiek van de Arteveldehogeschool beschikt wereldwijd over een breed netwerk van partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië en Amerika.

We moedigen je in je derde jaar aan om je horizon te verruimen en je te verdiepen in andere talen en culturen. Via Erasmus kan je je een weg banen van Finland tot Spanje. Is dat nog niet ver genoeg? Je kan je studies journalistiek ook internationaal kleuren door naar Amerika of Canada te trekken.

Stage in het buitenland

Voor stages zijn de mogelijkheden letterlijk onbegrensd. Wil je aan de slag bij een radiozender in Mongolië, een krant in Suriname of een productiehuis in Zuid-Afrika? Alles is mogelijk.

Bovendien nemen alle studenten deel aan het Over De Grenzen-project, waarbij ze een week lang werken als reporter in het buitenland.

Internationalisation@home

Ook zonder Gent te verlaten, kan je een internationale ervaring opdoen. In de hele opleiding krijg je verschillende vakken in het Engels.

Voor sommige vakken krijg je les samen met een groep internationale studenten uit het MOCOMA/journalism-programma. Dat is een Engelstalig opleidingsprogramma voor buitenlandse studenten die op de Arteveldehogeschool tijdens een semester journalistiek studeren. Een uitgelezen kans om je Engels bij te spijkeren, een internationale ervaring op je curriculum te plaatsen en je netwerk uit te bouwen.