Onze aanpak

Waarom kiezen voor journalistiek?

Dit is een actieve, brede en werkveldgerichte opleiding. De nadruk ligt op wat je als journalist echt moet weten en kunnen. Je leert kritisch denken en zelfstandig aan de slag te gaan. Geen ronkende theorieën, maar praktijkgerichte feitenkennis.

Je krijgt een stevige algemene basis, maar vliegt er ook meteen in met veel praktijk. We maken je vertrouwd met alle media. We zorgen dat je een feilloos artikel kan schrijven en ook weet hoe daar een goede foto bij te maken. Je leert hoe je jouw online tekstbijdrage opwaardeert met een stukje video of een geluidsfragment … Kortom, je denkt en werkt crossmediaal.

Je kan je daarnaast ook profileren in waar jij sterk in bent: tekst, audio of video. Bovendien kan je je via SelfLAB online verdiepen in jouw interesses: sport, politiek, cultuur, mode, film, gastronomie... Via crossmediale projecten, creatieve weken, gastsprekers, stages in binnen- of buitenland en zoveel meer bereiden we je voor op de overstap naar het mooiste beroep ter wereld.

Onze troeven

  • Een gloednieuw en uniek opleidingsprogramma
  • We maken je multi-inzetbaar, zodat je ook aan de slag kan bij bedrijfs-, overheids- en gespecialiseerde media.
  • We hebben een hekel aan eenheidsworst. Jij kan jezelf profileren, zowel wat betreft de thema’s (sport, regio, lifestyle, politiek, literatuur, mode, film, …) als de media (audio, video of tekst) die je gebruikt.
  • Onze lesgevers zijn gepassioneerd. Sommigen zijn nog als journalist actief, anderen hebben een brede journalistieke ervaring op zak, maar wat ze gemeen hebben is hun gedrevenheid.
  • Bovendien halen we regelmatig andere professionals uit diverse media in huis om je te begeleiden. Zo brengen we de beroepspraktijk naar onze hogeschool en leer je de regels die gelden in het dagelijkse leven van een journalist of redacteur.
  • Je doet internationale ervaring op. In het derde jaar trek je over de grens en word je buitenlandreporter. Via Erasmus kan je studeren in het buitenland en er eventueel ook stage lopen.

Ontdek meer over het programma