Bachelor

Journalistiek

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk, Werken en studeren combineren mogelijk, Afstandsonderwijs mogelijk, Starten in februari mogelijk, Campus Kantienberg

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Verkort traject en vrijstellingen

Verkorte trajecten 

We hebben heel wat mogelijkheden voor wie Journalistiek wil studeren via een verkort traject. Hieronder vind je een aantal mogelijke trajecten voor wie al een bachelor- of masterdiploma behaalde. 

Behaalde je een ander diploma en heb je interesse in een verkort traject? Neem dan eerst contact op met trajectbeheerder Ann Vanryckeghem.  

Vrijstellingen 

Je kan de opleiding Journalistiek starten met een aantal vrijstellingen, op basis van eerder verworven kwalificaties. Dat zijn creditbewijzen, getuigschriften of binnen- of buitenlandse studiebewijzen die aangeven dat je een formeel leertraject met goed gevolg hebt doorlopen.  

Informatie over mogelijke vrijstellingen vind je in dit document. Met dit stappenplan vraag je vrijstellingen aan. 

Afstandsleren 

Wil je een gezin of werk combineren met studeren zonder dagelijks lessen te volgen? Of vind je het tijd om je leven een andere wending te geven? Dat kan! 

Het diploma Bachelor in de Journalistiek kan je ook op je eigen tempo behalen via afstandsleren. Je combineert zelfstudie met online ondersteuning, maar je krijgt ook begeleiding van docenten tijdens een (beperkt) aantal contactmomenten

Afhankelijk van het programma dat je kiest, duurt jouw traject drie jaar of langer. Een voorbeeld van het programma gespreid over vier of vijf jaar.

Iets voor jou? 

Bezorg ons je gegevens via het intakeformulier, zodat we een goed beeld krijgen van je motivatie en situatie. Nadien nemen we contact met je op voor een intakegesprek. 

Voor meer info raadpleeg je deze lijst met veelgestelde vragen. Voor andere vragen mail je naar afstandsonderwijs.jou@arteveldehs.be (Ann Vanryckeghem) of bel je 09 234 73 81. 

Bijzonder statuut 

Zijn hogere studies voor jou niet vanzelfsprekend door een functiebeperking of omdat je studeren combineert met een gezin, topsport, een job of ondernemerschap? Ga dan voor een bijzonder statuut en de nodige onderwijs- en examenfaciliteiten. Ook omwille van uitzonderlijke sociale en individuele omstandigheden kan je een bijzonder statuut aanvragen. 

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden