Bachelor

Journalistiek

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk, Werken en studeren combineren mogelijk, Afstandsonderwijs mogelijk, Starten in februari mogelijk, Campus Kantienberg

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Waarom voor ons kiezen?

In de opleiding Journalistiek komen jouw talenten en jouw skills, jouw goesting en jouw drive honderd procent tot hun recht. Onze docenten zijn ervaren rotten in het vak, die je met veel enthousiasme naar de juiste competenties coachen. Daarnaast halen we geregeld toppers uit diverse media in huis voor gastlessen en praktijkprojecten

Gaandeweg kies je op basis van jouw interesses je eigen pad binnen de journalistiek. Vanaf het tweede jaar stel je zelf een groot deel van jouw programma samen. Zo vul je maar liefst 18 van de 60 studiepunten zelf in via keuzevakken. Een hart voor audio? Verder verdiepen in sociologie of economie? Aan de slag gaan met jouw copywriting skills? De keuze is volledig aan jou! Door deze aanpak zijn we ervan overtuigd dat je zal afstuderen als multimediale journalist met een uniek profiel. Geen enkele andere opleiding Journalistiek biedt jou zoveel keuzemogelijkheden aan. 

In jouw laatste jaar zal je o.a. het journalistieke reilen en zeilen Over De Grenzen kunnen ervaren. Een week lang werk je dan in groep op het ritme van een buitenlandreporter. Bekijk even enkele voorbeelden van afgelopen edities ter illustratie. Kortom: we bieden je alle kansen om als een gedreven en zelfstandige mediaprofessional uit de startblokken te schieten. 

Simon Demeulemeester

Als een leerkracht in het secundair ooit heeft gezegd dat je te veel vragen stelt, dan moet je zeker Journalistiek studeren!

Simon Demeulemeester (oud-student Journalistiek en redacteur Knack)

Al doende

Nog tijdens je studies kan je je creativiteit volledig botvieren op Voetweg 66, het publicatieplatform van de opleiding. Van november tot januari kan je bovendien meewerken aan het jaarlijkse magazine Scoop. Traag nieuws, met aandacht voor wat er te leren valt uit de journalistieke praktijk.

Andere praktijkvoorbeelden en zoveel meer vind je op onze FacebookpaginaInstagramaccount en Twitterprofiel.

Kwaliteitsvol leren 

We werken voortdurend hard aan de kwaliteit en de verbetering van onze opleiding. Lees hier onze accreditatie door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) of neem een duik in de cijfers. De opleidingsreview van de Bachelor Journalistiek is gepland in het academiejaar 2022-2023.

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden