Wat na je opleiding?

Je job?

Onze professionele bachelor is een springplank naar een brede jobmarkt, zowel voor zelfstandigen als voor werknemers in dienstverband.

Heel wat van onze afgestudeerden gaan aan de slag als (freelance)journalist of redactiemedewerker bij een traditioneel medium (online, krant, tijdschrift, radio of televisie), maar er zijn ook tal van tewerkstellingsmogelijkheden bij bedrijfs-, overheids- en gespecialiseerde media.

Dat je met een diploma Journalistiek nog heel wat andere richtingen uit kan, bewijzen tal van oud-studenten die aan de slag zijn als woordvoerder, productieassistent, presentator, researcher, copywriter, communicatiespecialist, pr-medewerker, kabinetsmedewerker ...

Liever verder studeren?

Meer dan de helft van onze studenten studeert succesvol voort. Je kunt aan de Arteveldehogeschool via een verkort traject een tweede bachelordiploma behalen, bijvoorbeeld Communicatiemanagement.

Gloednieuw is het postgraduaat Digital content & journalism dat onze opleiding in samenwerking met REC. aanbiedt. Gedurende een semester word je hierbij ondergedompeld in het wervelende digitale landschap. Geknipt voor de pas afgestudeerde die zich hierin wil specialiseren, voor de journalist of freelancer die zich wil bijscholen in de nieuwste digitale media en journalistieke tools, maar evenzeer voor wie gebeten is door en zich wil verdiepen in redactionele en online skills.

De Arteveldehogeschool biedt daarnaast nog andere mogelijkheden om je kennis te verdiepen:

Binnen de Associatie Universiteit Gent vind je talloze bachelor-, master- en vervolgopleidingen die aansluiten bij jouw diploma. Zo kan je via een schakelprogramma doorstromen naar een master Communicatiewetenschappen, Politieke wetenschappen, EU-studies of Sociologie.

Meer info op www.ugent.be/studiekiezer. Check ook www.hogeronderwijsregister.be en www.onderwijskiezer.be voor mogelijkheden in heel Vlaanderen.

Vind ik werk met dit diploma?

Wie een job vindt in de beroepssector, doet daar gemiddeld iets meer dan drie maanden over. Wie een job vindt buiten de sector, doet dat binnen de drie maanden. Een jaar na het afstuderen, is 91% van de afgestudeerden die een job zochten, aan het werk (Bron: VDAB-Schoolverlatersrapport 2018).