Bachelor
Afstudeerrichting van Bachelor Bedrijfsmanagement

Kmo-Management

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk, Starten in februari mogelijk, Campus Kantienberg

Vraag je brochure aan per post of via e-mail.

Hoe ziet je opleiding eruit?

Eerste jaar

Het eerste jaar is voor elke student Bachelor in het Bedrijfsmanagement identiek. Pas als je weet waar je echt goed in bent en wat je graag doet, kan je een keuze maken voor een van onze zeven afstudeerrichtingen. Dat gebeurt aan het einde van het eerste academiejaar. Tijdens dit jaar gaan we trouwens ook volop voor praktijk. Practica, bedrijfsbezoeken en cases verrijken de vakken van je eerste jaar.

Tweede jaar

Kies je voor Kmo-Management? Dan stomen we je vanaf het tweede jaar klaar als een echte ondernemer. Je krijgt zowel de theoretische kennis als de sociale, taal- en ICT-vaardigheden mee die je toelaten om het te maken als kmo-ondernemer of -medewerker. Er is telkens één constante: je belandt met beide voeten in de praktijk. Voorbeelden zijn onder andere het leren onderhandelen in echte situaties, je deelname aan de Business Connect Tour in Parijs of Amsterdam en het bouwen van je eigen webshop.

Derde jaar

In het derde jaar zet je de kers op de taart met je stage en je bachelorproef. Je docenten staan vaak met één been in de praktijk en stomen je klaar voor het echte werk. Je werkt met SAP, je bezoekt de Chambre de Commerce en praat er met jonge, Franstalige ondernemers. Je leert hoe online conferences werken en werkt van A tot Z je eigen product uit. Ook het onderhandelen met leveranciers en verkopen hoort daar bij. Je gaat all the way om je product in de markt te zetten. Vind je dat België in je derde jaar te klein is geworden? Dan kan je stage lopen of studeren in het buitenland of kan je mee op Entrepreneurship bootcamp naar Zuid-Afrika. Je geeft er – samen met docenten van Capetown University – advies aan jonge Zuid-Afrikaanse starters.