Bachelor

Lager Onderwijs

Educatieve bachelor, 180 studiepunten, Februaristart mogelijk, Campus Brusselsepoortstraat
Wil je een centrale rol spelen in de ontwikkeling van kinderen van 6 tot 12 jaar? Heb je een brede interesse en leg je graag iets uit? In de opleiding Educatieve Bachelor Lager Onderwijs voel je je als organisatorisch talent zeker en vast op jouw plaats. In Vlaanderen moet je een verplichte instaptoets afleggen om een lerarenopleiding te kunnen volgen. Deze toets is echter niet bindend, iedereen mag en kan zich inschrijven.

Ontdek de Bachelor Lager Onderwijs

Begeleiding op maat

Je kan bij ons terecht voor advies rond onder andere je studiekeuze, studiefinanciering en studiemethode.

Wat na je opleiding?

Als bachelor ben je breed opgeleid en kan je op veel plaatsen aan de slag, maar de meeste afgestudeerden worden natuurlijk leraar. Afgestudeerden doen er gemiddeld slechts één maand over om een job als leraar te vinden.

Wat zal je leren?

We bieden je een eigentijdse en competentiegerichte opleiding aan waardoor je een bekwame, kritische leraar wordt.

Veelgestelde vragen Bachelor Lager Onderwijs

Antwoorden op vaak gestelde vragen over Bachelor Lager Onderwijs

Waarvoor kies je?

Je krijgt les in kleine groepen, met een coach voor elke groep. Ook onze docenten zijn makkelijk aanspreekbaar.

Hoe ziet je opleiding eruit?

In het begin van elk semester heb je elke week vier dagen les, in totaal maximaal 24 uur per week. Tijdens de week zijn er ook twee lesvrije dagdelen: ideaal om te studeren en opdrachten grondig uit te werken.

Praktisch: waar volg je les?

De opleiding Lager Onderwijs vindt plaats in de campus Brusselsepoortstraat. Een van de grootste troeven van deze campus is zijn centrale ligging: vlak bij de autostrade en op wandelafstand van Gent Zuid.

Verkort traject en vrijstellingen

Je kan de opleiding Lager Onderwijs starten met een aantal vrijstellingen, op basis van een aantal eerder verworven kwalificaties. Heb je al een bachelordiploma en wil je een nieuwe richting inslaan? Dan bieden wij twee keuzes: het werkplektraject en het flextraject.

Internationale ervaringen

Heb je zin om een buitenlands avontuur aan te gaan tijdens je opleiding? Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika.

Starten in februari

Kon je om een of andere reden je studie niet starten in september? Dan is de start in februari misschien iets voor jou.

Kwaliteitsvol leren

Je schrijft je in voor een kwaliteitsvolle opleiding. De kwaliteit van de opleiding wordt voortdurend gemonitord en verbeterd.

Schrijf in voor infodag 7 maart

Profiteer van de volgende infodag op campus Brusselsepoortstraat. Je kan er de sfeer opsnuiven en al jouw vragen stellen.
Naar details en inschrijven

Na mijn opleiding kon ik direct aan de slag als leerkracht in het zesde leerjaar. Ik vind het fantastisch om mee te gaan in de denkwereld van mijn leerlingen, te zien hoe ze zich gedragen en natuurlijk om deel uit te maken van hun ontwikkeling. Die fascinatie voor kinderen heb ik altijd gehad. Vroeger begeleidde ik in mijn vrije tijd ook kampen.
Sarah-Aïsha De Baerdemaeker
Oud-student Educatieve Bachelor Lager Onderwijs en leerkracht zesde leerjaar

Vragen over deze opleiding?

Bachelor Lager Onderwijs
T 09 234 81 00
Contacteer via e-mail