Internationale ervaringen

Zin om een buitenlands avontuur aan te gaan tijdens je opleiding? Het kan. De Arteveldehogeschool en dus ook onze opleiding heeft een breed netwerk van buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Van Zweden tot Spanje en van Ecuador tot Nepal: we moedigen je aan om je horizon te verruimen en je te verdiepen in andere talen en culturen. Eén op vijf studenten grijpt elk jaar deze kans met twee handen. Ben jij de volgende?

Studeren in het buitenland

Je kan in je laatste jaar drie tot vijf maanden studeren aan een buitenlandse hogeschool of universiteit. Daarnaast kan je in het vak Global awareness/Mondiaal bewustzijn  (tweede jaar) kiezen voor een korte verkenning  van een week om opvoeding en onderwijs in een Europese stad te ontdekken.

Stage in het buitenland

Zin om een mondiaal praktijkavontuur aan te gaan? Tijdens het laatste semester kan je drie maanden naar Afrika, Azië of Zuid-Amerika. Overal waar jonge kinderen naar school gaan, kan jij aan de slag. Bij een van onze partners word je volledig ondergedompeld in een andere cultuur en andere vorm van onderwijs aan jonge kinderen.

Internationalisation @ home

Blijf je in Gent? Wij brengen de wereld naar jou! Internationale gastdocenten zorgen voor unieke internationale ervaringen tijdens de international days en het vak Global awareness/Mondiaal bewustzijn in het tweede jaar volg je samen met inkomende Erasmusstudenten die aan de Arteveldehogeschool studeren.  Het vak Global Awareness/Mondiaal bewustzijn wordt deels in het Engels gegeven.  Wie wil kan ‘buddy’ worden van een Erasmus student. Je maakt deze student een semester lang wegwijs in Gent en wisselt ondertussen ervaringen uit. Het is een uitgelezen kans om je Engels een boost te geven.