Bachelor

Logopedie en Audiologie

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk voor Audiologie, Starten in februari mogelijk voor Audiologie, Campus Kantienberg

Ontvang je brochure per post of via e-mail.
Benieuwd hoe het campusleven eruitziet volgend academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Hoe ziet de Bachelor Logopedie en Audiologie eruit?

Je krijgt gemiddeld 21 uur per week les. Daarbij komen nog de praktijkopdrachten en taken. Uiteraard moet je de verworven kennis ook nog instuderen. Alles samen reken je dus best op een veertigtal uur per week. Een voltijdse opdracht dus. Gemeenschappelijke hoorcolleges krijg je in groepen van 100 tot 180 studenten. De colleges specifiek voor je afstudeerrichting volg je met ongeveer 100 (Logopedie) of 60 (Audiologie) studenten. Bij practica werk je in groepen van zo’n 30 studenten.

In beide afstudeerrichtingen loop je in het tweede en derde jaar in totaal 600 uur stage, verspreid over verschillende periodes. Dat kan niet alleen in België, maar ook in het buitenland. Hoewel je de bachelorproef pas bij het einde van je opleiding indient, begint de voorbereiding al in het tweede jaar. Je legt op dat moment al het onderwerp vast dat je alleen of in groep uitwerkt. We beschouwen de bachelorproef als een wetenschappelijk werk. Vakken als statistiek en evidence-based handelen bereiden je goed voor op de uitwerking.

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden