Iets voor jou?

Logopedie

Moet ik sociaal zijn?

Zeker en vast. Een goede logopedist is sociaal en communicatief ingesteld. Daarnaast ben je ook zorgzaam en geduldig. Je kan op je eigen benen staan, maar werkt ook graag samen met andere zorgverstrekkers.

Moet ik goed zijn met talen?

Absoluut. Je mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid als logopedist moet goed zijn, maar je bent vooral bevlogen door taal.

Is wetenschap belangrijk?

Ja, maar je moet geen wetenschappelijke richting hebben gevolgd in het secundair onderwijs. De wetenschappelijke basiskennis die nodig is, zal tijdens de opleiding uitgebreid aan bod komen.


Audiologie

Heb ik bepaalde voorkennis nodig?

Nee, maar je bent wel geïnteresseerd in de wereld van geluid en de technologie die achter hulpmiddelen en implantaten schuilt.

Kom ik enkel in contact met ouderen?

 Een audioloog werkt met een zeer diverse doelgroep: van pasgeboren babies tot hoogbejaarde personen. Jouw communicatieve vaardigheden zijn in de begeleiding van die slechthorende personen en hun omgeving van onschatbare waarde.

Moet ik handig zijn? 

Ja, technische hulpmiddelen bestaan uit heel kleine componenten. Het hoeft dus niet de verwonderen dat je handig moet zijn om het toestel perfect af te stellen of te herstellen.