Bachelor

Logopedie en Audiologie

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk voor Audiologie, Starten in februari mogelijk voor Audiologie, Campus Kantienberg

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Over afstudeerrichting Audiologie

Als audioloog voorkom, detecteer en verhelp je alle vormen van gehoor- en evenwichtsstoornissen. Je werkt daarbij met een diverse doelgroep: van baby's en kinderen tot volwassenen en oudere personen. Je voert onderzoeken uit naar gehoor en evenwicht. Die vormen de basis voor jouw gepaste behandeling met een hoorapparaat, andere hulpmiddelen, een implantaat ... Je staat ook in voor de therapie bij personen met gehoorstoornissen en de  behandeling van evenwichtsproblematieken en oorsuizen (tinnitus). De audioloog voert eveneens geluidsmetingen uit (op het werk, op festivals, luchthavens ...) en voert campagnes ter preventie van gehoorverlies ten gevolge van lawaai.

Als audioloog werk je op het fascinerende kruispunt van technologie, menswetenschappen, communicatie en de (para)medische wereld!

Alle details over afstudeerrichting Audiologie ontdekken, kan via deze link.

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden