Bachelor

Logopedie en Audiologie

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk voor Audiologie, Starten in februari mogelijk voor Audiologie, Campus Kantienberg

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Over afstudeerrichting Logopedie

De opleiding richt zich op het herstel of de optimalisatie van communicatie bij kinderen, volwassenen en ouderen. Als logopedist behandel je beperkingen in communicatie - zowel schriftelijk als mondeling - en help je personen bij eten en drinken. 

Binnen het kader van communicatie richt de logopedist zich op alle processen die te maken hebben met het begrip en de productie van gesproken en geschreven taal zoals spreken,  lezen, schrijven en rekenen maar ook op de ondersteunde communicatie. De verschillende werkingsgebieden van de logopedist komen uitgebreid aan bod in het opleidingsprogramma van de afstudeerrichting logopedie.

Alle details over de afstudeerrichting Logopedie ontdekken kan hier.

3 x nood aan een logopedist

  • Els (7) zit in het tweede leerjaar. Lezen gaat moeilijk en ze maakt veel schrijffouten. De taakleerkracht kan haar onvoldoende helpen.
  • David (14) stottert. Hij probeert alles om het te vermijden, maar het lukt hem niet. Hij raakt meer en meer geïsoleerd.
  • Harold (45) kan na een hersenletsel niet meer spreken, waardoor hij onder andere zijn job niet meer kan uitvoeren.

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden