Bachelor

Logopedie en Audiologie

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk voor Audiologie, Starten in februari mogelijk voor Audiologie, Campus Kantienberg

Ontvang je brochure per post of via e-mail.
Benieuwd hoe het campusleven eruitziet volgend academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Over afstudeerrichting Logopedie

De opleiding richt zich op het herstel of de optimalisatie van communicatie bij kinderen, volwassenen en ouderen. Als logopedist behandel je beperkingen in communicatie - zowel schriftelijk als mondeling - en help je personen bij eten en drinken. 

Binnen het kader van communicatie richt de logopedist zich op alle processen die te maken hebben met het begrip en de productie van gesproken en geschreven taal zoals spreken,  lezen, schrijven en rekenen maar ook op de ondersteunde communicatie. De verschillende werkingsgebieden van de logopedist komen uitgebreid aan bod in het opleidingsprogramma van de afstudeerrichting logopedie.

Alle details over de afstudeerrichting Logopedie ontdekken kan hier.

3 x nood aan een logopedist

  • Els (7) zit in het tweede leerjaar. Lezen gaat moeilijk en ze maakt veel schrijffouten. De taakleerkracht kan haar onvoldoende helpen.
  • David (14) stottert. Hij probeert alles om het te vermijden, maar het lukt hem niet. Hij raakt meer en meer geïsoleerd.
  • Harold (45) kan na een hersenletsel niet meer spreken, waardoor hij onder andere zijn job niet meer kan uitvoeren.