Bachelor

Logopedie en Audiologie

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk voor Audiologie, Starten in februari mogelijk voor Audiologie, Campus Kantienberg

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Praktijk, stage en bachelorproef

We betrekken onze studenten actief bij projecten als de Special Olympics, preventiecampagnes op festivals, screenings van studenten journalistiek, begeleiding van ouders van stotterende kinderen en meer.

Werkplekleren

Logopedie

In het vernieuwde curriculum focussen we van in het begin op praktijkervaring. In de eerste schijf kom je in contact met het werkveld en maak je kennis met de verschillende beroepsmogelijkheden. In combinatie met het werken onder begeleiding aan je professionale identiteit, kom je meer te weten over de verschillende rollen van de logopedist en de eigen kwaliteiten die je daarbij kan inzetten. In de tweede schijf geven twee stageperiodes je de kans om verder te groeien in je professioneel handelen. In de derde schijf zijn er opnieuw twee stageperiodes zodat je in twee verschillende beroepscontexten verder kan evolueren naar een startbekwame logopedist.

Als stagiair kan je vanzelfsprekend in België terecht, maar er zijn ook heel wat mogelijkheden buiten onze landsgrenzen. Ontdek ze hier.

Audiologie

Wie voor Audiologie kiest, duikt meteen in de audiologische praktijk. Je begint met medestudenten of familie te screenen en volgt enkele dagen observatiestage.

In beide afstudeerrichtingen loop je in het tweede en derde jaar in totaal 600 uur stage, verspreid over verschillende periodes. Dat kan niet alleen in België, maar ook in het buitenland. Lees er hier meer over.

Bachelorproef

Hoewel je de bachelorproef pas bij het einde van je opleiding indient, begint de voorbereiding al in het tweede jaar. Je legt dan al het onderwerp vast dat je alleen of in groep uitwerkt. We beschouwen de bachelorproef als een wetenschappelijk werk. Vakken als statistiek en evidence-based handelen bereiden je goed voor op de uitwerking.

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden