Wat na je opleiding?

Je job?

Logopedie

Als logopedist kan je terecht in het ruime werkveld van de gezondheidszorg, zowel op zelfstandige basis als in dienstverband. Je werkt bijvoorbeeld in revalidatiecentra, psychologische centra of ziekenhuizen. Ook binnen de schoolmuren is er een plaats voor jou, onder andere als zorgcoördinator. Daarnaast kan je aan de slag als medisch afgevaardigde of in andere sectoren als communicatieadviseur, salesmanager, presentator ...

Audiologie

Van hoortoestellen aanpassen en evenwichtsonderzoek tot het begeleiden van slechthorende of dove personen: een audioloog heeft een gevarieerd takenpakket. Dat betekent ook dat ze in een breed werkveld aan de slag kunnen. We spreken dan onder andere over ziekenhuizen, revalidatiecentra, arbeidsgeneeskunde of de industrie.

Vind ik werk met dit diploma?

Wie afstudeert als audioloog of logopedist vindt gemiddeld na twee maanden een vaste job. Die periode verdubbelt als je buiten de sector naar werk zoekt. Na één jaar is amper 2,7 % van de afgestudeerden nog werkzoekend.

Liever verder studeren?

Je bacheloropleiding maakt van jou een startklare professional. Toch kiest ongeveer 35 % van de studenten ervoor om verder te studeren. Dit zijn de mogelijkheden:

Tweede bachelordiploma

Via een verkort traject kan je binnen de Arteveldehogeschool een tweede professionele bacheloropleiding volgen. Bijvoorbeeld: Audiologie na een opleiding Logopedie of omgekeerd.

Doorstromen naar een andere opleiding

We bieden ook een brede waaier aan mogelijkheden om je kennis verder te verdiepen:

Dat aanbod wordt nog uitgebreider binnen de Associatie Universiteit Gent. Dat samenwerkingsverband tussen UGent, de Arteveldehogeschool, HoGent en Howest zorgt ervoor dat de studieprogramma's beter op elkaar zijn afgestemd en de doorstroming vlotter verloopt. Meer informatie op www.ugent.be/studiekiezer.

Een overzicht van de mogelijkheden in Vlaanderen kan je vinden op www.hogeronderwijsregister.be of www.onderwijskiezer.be.