Wat na je opleiding?

Je job?

Logopedie

Als logopedist kan je terecht in het ruime werkveld van de gezondheidszorg, zowel op zelfstandige basis als in dienstverband. Je werkt bijvoorbeeld in revalidatiecentra, psychologische centra of ziekenhuizen. Ook binnen de schoolmuren is er een plaats voor jou, onder andere als zorgcoördinator. Daarnaast kan je aan de slag als medisch afgevaardigde of in andere sectoren als communicatieadviseur, salesmanager, presentator ...

Audiologie

Van hoortoestellen aanpassen en evenwichtsonderzoek tot het begeleiden van slechthorende of dove personen: een audioloog heeft een gevarieerd takenpakket. Dat betekent ook dat ze in een breed werkveld aan de slag kunnen. We spreken dan onder andere over ziekenhuizen, revalidatiecentra, arbeidsgeneeskunde of de industrie.

Vind ik werk met dit diploma?

Eén jaar na afstuderen is 99% van de afgestudeerden aan het werk. 

Liever verder studeren?

Je bacheloropleiding maakt van jou een startklare professional. Toch kiest ongeveer 44% van de studenten ervoor om verder te studeren. Dit zijn de mogelijkheden:

Tweede bachelordiploma

Via een verkort traject kan je binnen de Arteveldehogeschool een tweede professionele bacheloropleiding volgen. Bijvoorbeeld: Audiologie na een opleiding Logopedie of omgekeerd.

Doorstromen naar een andere opleiding

We bieden ook een brede waaier aan mogelijkheden om je kennis verder te verdiepen:

Dat aanbod wordt nog uitgebreider binnen de Associatie Universiteit Gent. Dat samenwerkingsverband tussen UGent, de Arteveldehogeschool, HoGent en Howest zorgt ervoor dat de studieprogramma's beter op elkaar zijn afgestemd en de doorstroming vlotter verloopt. Meer informatie op de Studiekiezer van de UGent.

Een overzicht van de mogelijkheden in Vlaanderen kan je vinden op www.hogeronderwijsregister.be of www.onderwijskiezer.be.

Getuigenissen

Benieuwd welke richting alumni uitgingen na hun bachelor in de logopedie en audiologie? Bekijk enkele getuigenissen:

  • "Tijdens mijn bacheloropleiding Logopedie merkte ik dat ik erg geboeid ben door stemstoornissen. Daarom volg ik nu een postgraduaat." - Ilona Dekeukeleire, logopediste en cursiste postgraduaat stem. Lees meer

  • "Ik wil als logopediste graag aan de slag in het buitengewoon onderwijs. Om me nog beter te specialiseren, volg ik een tweede opleiding." - Eline Van der Spiegel, studeerde af als logopediste en volgt nu een verkort traject toegepaste psychologie. Lees meer