Internationale ervaringen

Studeren in het buitenland

Zin om een deel van je studies in het buitenland te doen? Het kan. Heel wat landen bieden de opleiding namelijk aan.

Er is reeds een contract met de opleiding Oral Hygiene van de University of Applied Science Metropolia, Helsinki, Finland. Jaarlijks zijn twee studenten daar welkom. 

Stage in het buitenland

Voor stages (tijdens het derde jaar) zijn de mogelijkheden letterlijk onbegrensd. Nederland kent bijvoorbeeld een lange traditie op het vlak van mondzorg, en dus vind je er tal van mogelijkheden. Maar ook Finland en andere landen komen in aanmerking. 

Internationalisation @ home

Ook zonder Gent te verlaten heb je bij ons een internationale ervaring.  Elk jaar spreekt een internationale spreker van een buitenlandse opleiding Bachelor in Dental Hygiene jullie toe. In het tweede jaar is er een opdracht via online contact met studenten van de 2e bachelor Oral Hygiene, Metropolia Finland . Voor de studenten die in het derde jaar zelf niet naar het buitenland gaan, zij kunnen een keuzevak uit het International Course on Health Care Issues-programma volgen en nemen deel aan een samenwerkingsproject met een buitenlandse hogeschool.

Ook kan je gedurende een semester een aantal vakken van International Studies Health Care in het Engels opnemen. Je krijgt dan les samen met Erasmusstudenten. Een uitgelezen kans om je talenkennis bij te spijkeren, een internationale ervaring op je curriculum te plaatsen en je netwerk uit te bouwen.