Bachelor

Mondzorg

180 studiepunten, Campus Kantienberg

Ontvang je brochure per post of via e-mail.
Benieuwd hoe het campusleven eruitziet volgend academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

We nodigen jou graag uit op een persoonlijk en verplicht instroomgesprek.

Internationale ervaringen

Janis studeert als Nederlandse in België. Bekijk haar getuigenis!

Bekijk meer internationale getuigenissen

Wat is internationalisering?

Heb je zin om een buitenlands avontuur aan te gaan tijdens je opleiding? Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. De mogelijkheden om in het buitenland te studeren of stage te lopen zijn dan ook eindeloos. We moedigen je aan om je horizon te verruimen en je te verdiepen in andere talen en culturen. De creditbewijzen die je zou behalen zijn uiteraard evenwaardig aan die van Arteveldehogeschool zelf.

Eén op vijf studenten per academiejaar grijpt deze kans met beide handen. Sta jij ook open voor zo’n verrijkende internationale ervaring? We sommen de mogelijkheden binnen deze opleiding hieronder voor je op.

Wat zijn de mogelijkheden binnen deze opleiding?

Studeren

In de Bachelor Mondzorg krijg je de kans om les te volgen aan een partnerschool- of universiteit in het buitenland. Heel wat landen bieden de opleiding mondzorg aan. We hebben daarnaast een contract met de opleiding Oral Hygiene van de University of Applied Science Metropolia in Helsinki, Finland. Jaarlijks mogen twee studenten les volgen aan deze Finse hogeschool.

Stage

In deze opleiding heb je de mogelijkheid om in het derde jaar stage te lopen in het buitenland. Van Zweden tot Turkije en van Suriname tot Zuid-Afrika, jij kiest waar je heen wilt. Nederland kent een lange traditie op het vlak van mondzorg en daar vind je dus tal van mogelijkheden, maar ook Finland en andere landen komen zeker in aanmerking.

Internationalisation @ home

Blijf je liever in België, maar wil je toch een internationale ervaring opdoen? Met Internationalisation @ home kan je samen met buitenlandse studenten bepaalde opleidingsonderdelen in het Engels volgen op je eigen campus. Elk jaar spreekt een internationale spreker van een buitenlandse opleiding Bachelor in Dental Hygiene jullie toe. In het tweede jaar is er een opdracht via online contact met studenten van het tweede jaar van de Bachelor Oral Hygiene in Finland.

De studenten die in het derde jaar niet naar het buitenland gaan, kunnen een keuzevak uit het International Course on Health Care Issues-programma volgen en kunnen deelnemen aan een samenwerkingsproject met een buitenlandse hogeschool. Ook kan je gedurende één semester een aantal vakken van International Studies Health Care in het Engels opnemen. Je krijgt dan les samen met internationale studenten. Een uitgelezen kans om je Engels bij te schaven, je netwerk uit te bouwen en een internationale ervaring op je cv te plaatsen.