Voor je start: instroomgesprek

Overweeg je Mondzorg te studeren, maar twijfel je of het echt iets voor jou is? Onderstaande checklist helpt je op weg.

Instroomgesprek

Om er helemaal zeker van te zijn dat mondzorg echt iets voor jou is, hebben we alvorens je je komt inschrijven graag een persoonlijk gesprek met jou. Dit gesprek is verplicht om jou een goed zicht te geven of de opleiding haalbaar is voor jou.

Hieronder vind je de link  voor een persoonlijke afspraak, waarbij  je een test dient af te leggen en we je slaagkansen bespreken.

 https://afspraken.arteveldehogeschool.be/AfspraakMaken.aspx?c=6&a=2603

Voor Nederlandse studenten:  Is je vooropleiding MBO4 ? 
Reflecteer dan zeker grondig over je keuze voor hoger onderwijs en wees realistisch.
De opleiding mondzorg vraagt een wetenschappelijke basis en een meer dan behoorlijk analytisch vermogen, waardoor je slaagkansen zeer beperkt zijn!

Via deze postkaart krijg je een beter zicht op de vereisten van deze opleiding en kan je beter inschatten of deze haalbaar lijkt voor jou. 
PDF icon moz_postkaartje_1920_nl.pdf
 

Het resultaat van de test is niet bindend, maar denk zeker goed na op basis van je testresultaten of mondzorg echt iets voor jou is.

Heb je vragen over het instroomgesprek? Neem dan contact op met de trajectbeheerder dhr. Thomas Seghers thomas.seghers@arteveldehs.be .

Moet ik sterk zijn in wetenschappen?

Specifieke voorkennis is niet nodig, maar een stevige wetenschappelijke basis is wel aangewezen. Wat je in het secundair tijdens de lessen biologie, chemie en fysica hebt geleerd, komt zeker van pas.

Moet ik sterk zijn in talen?

Toch wel, in tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten. Communicatie is immers erg belangrijk, zowel met je patiënten als met tandartsen en andere zorgverstrekkers. Je houdt rekening met (culturele) gevoeligheden en kan je goed uitdrukken in het Nederlands en het Engels.

Moet ik handig zijn?

We leren je de kneepjes van het vak, maar weet dat we veel belang hechten aan praktijk en evidence-based handelen. Omdat je een medisch beroep uitoefent, is een juiste ingesteldheid erg belangrijk. Om op de hoogte te blijven van de recente ontwikkelingen in je vakgebied (en dat zijn er nogal wat), hou je best ook de vakliteratuur in de gaten. Wie dat doet, heeft sowieso een streepje voor.

De actieve student

Onze studenten zijn actief betrokken in de opleiding via studentenparticipatie, maar ook bij de verdere ontwikkeling van het beroepsprofiel. Wij houden van gedreven studenten. Op de dag van de mondgezondheid namen zij contact met schepenen om hun beroep te promoten, met een project binnen Stad Gent als gevolg. 

 

Downloaden