Bachelor

Mondzorg

180 studiepunten, Campus Kantienberg

Ontvang je brochure per post of via e-mail.
Benieuwd hoe het campusleven eruitziet volgend academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

We nodigen jou graag uit op een persoonlijk en verplicht instroomgesprek.

Wat na je opleiding?

Als afgestudeerde Bachelor Mondzorg bereid je al dan niet in samenspraak met de tandarts zijn of je eigen interventie voor en werk je proactief mee. Zo screen je de mond, breng je fluorlak op de tanden of mondslijmvliezen aan of breng je een verdovende gel aan. Daarnaast vervul je een belangrijke preventieve en educatieve rol: je informeert patiënten over een goede mondgezondheid en helpt hen bij het aanleren van goede gewoontes. Je bent dus een zorgprofessional die de algemene lichamelijke gezondheid bevordert door het voorkomen van (mond)ziektes. Met dat unieke profiel kan je aan de slag in tandartspraktijken, ziekenhuizen, wijkgezondheidscentra, scholen, CLB’s, woonzorgcentra, instellingen voor mensen met een beperking, …

Tandartsen zijn vragende partij om zich te laten bijstaan door Bachelors Mondzorg. Dat blijkt uit de resultaten van de online werkveldbevraging. Zij nemen dan een deel van de mondzorgkundige en preventieve taken over. Maar liefst 69% van het aantal ondervraagde tandartsen geeft aan dat de nood aan een Bachelor Mondzorg eerder groot of zeer groot is. De nieuwe opleiding biedt tandartsen kansen om de werkdruk te verlagen en lange wachttijden te verkleinen.

VERDER STUDEREN

Je bachelordiploma maakt van jou een startklare professional, maar veel van onze studenten studeren verder. We bieden daarnaast nog mogelijkheden om je kennis te verdiepen: bachelor-na-bacheloropleidingen, postgraduaten zoals Diabeteseducator en bijscholingen. Binnen de Associatie Universiteit Gent vind je talloze vervolgopleidingen die aansluiten bij je diploma. Zo kan je via een schakelprogramma doorstromen naar een Master in de Gezondheidsvoorlichting- en Bevordering. Alle informatie hierover vind je op www.ugent.be/studiekiezer. Kijk ook op www.hogeronderwijsregister voor mogelijkheden in heel Vlaanderen.