"Vanaf dag één werden we de wijde eventwereld ingeduwd."

Elisabeth Haeck  behaalde haar diploma in 2015, afstudeerrichting Event- en Projectmanagement. Ze ontdekte tijdens haar studie de wijde (event)wereld en trok op uitwisselingsproject!

De tijd vliegt. Ja, mijn drie jaren op Arteveldehogeschool in Gent zijn voorbij gevlogen! Wanneer ik terugblik op mijn pad naar het behalen van mijn bachelorpdiploma Event- en projectmanagement, realiseer ik me wat voor een prachtige tijd ik achter de rug heb.

Kennismaking met de realiteit
Ten eerste werden we vanaf dag één van de opleiding onmiddellijk de wijde (event)wereld ingeduwd om kennis te maken met de realiteit. Zo werd het dan ook duidelijk tijdens stages dat op papier niet altijd alles even goed verloopt als in de werkelijkheid. Dit waren in mijn ogen de meest leerrijke periodes van de opleiding. Tijdens de lessen kan je onmogelijk voorbereid worden op onvoorziene omstandigheden en hoe men daar als verantwoordelijke mee omgaat, wat tijdens een stage dan weer wel kan.

Je leert jezelf kennen tijdens je afstudeerstage
Tevens leer je ook kennen waar je goed in bent, wat je graag doet en wat niet. Zo ontdekte ik tijdens mijn afstudeerstage bij Sony Music Belgium, een liefde voor e-marketing. Met veel passie en gedrevenheid werkte ik samen met de Senior Marketing Manager en kreeg ik geleidelijk aan meer verantwoordelijkheden naar het einde van de stage toe. Het spreekt voor zich dat ik fouten maakte, maar achteraf gezien zijn dat de momenten waarop ik het meeste geleerd heb.

Een semester op uitwisseling naar China
Vervolgens ga ik terug in de tijd waar ik als avontuurlijke student een nieuwe wijde wereld mocht intrekken, niet door middel van stages, maar dit keer aan de hand van een uitwisseling. Dankzij hun vele internationale relaties kon ik met behulp van Arteveldehogeschool op het vliegtuig stappen richting Nanchang, China voor een volledig semester.

De ervaringen die ik daar heb mogen opdoen, zijn van onschatbare waarde. De Aziatische cultuur bracht me veel nieuwe wijsheden bij en gaf me de ruimte te reflecteren op het pad dat ik tot dan had afgelegd. Ook de verre afstand met het thuisfront was nieuw voor me. Ik stond er helemaal alleen voor zonder hulp van vrienden en familie, wat me nog zelfstandiger had gemaakt. Gelukkig was ik omringd door ontzettend leuke, behulpzame, interessante internationale studenten wie deze buitenlandse ervaring nog zo veel indrukwekkender hebben gemaakt. Ik zou liegen wanneer ik zeg dat mijn tijdelijke verhuis naar China geen impact heeft gehad op mezelf en het leven dat ik voordien leidde.

Toegankelijke docenten
Ten laatste richt ik me graag even tot alle docenten die steeds met open armen klaarstonden om te luisteren in geval van moeilijkheden of in andere omstandigheden. Zoals velen heb ik me ook eens gefrustreerd tijdens de lessen of tijdens het uitwerken van groepsopdrachten. Een gesprek met een vertrouwde docent deed op zo’n momenten wonderen, waarvoor een enorme merci!

In het algemeen blik ik terug op een zeer mooie periode in mijn leven, waarvan ik blij ben dat niemand mij deze nog kan afnemen. De leuke vriendschappen die ik er aan over heb gehouden zijn voor het leven en de opgedane kennis blijft me voor altijd bij.

Dank u Artevelde, u zal gemist worden.