Event & Project Management

Als Event & Project Manager coördineer je projecten van creatief concept, over de budgettering en veiligheid, tot promotie en online en offline communicatie. Je houdt er een strakke planning op na, slaagt erin om marketingdoelen te vertalen naar digitale strategieën en vormt een brug tussen verschillende stakeholders. Je verwerft inzicht in project-, process- en leanmanagement maar deinst er ook niet voor terug om je handen uit de mouwen te steken om van elk project een heuse beleving te maken. 

Event- en projectmanagement (Bachelor in het officemanagement)

 

De troeven van het specialisatietraject Event & Project Management

  • Al vanaf het eerste jaar ligt de focus op praktijk. Dat is uniek in Vlaanderen. Dankzij real-life opdrachten, bedrijfsbezoeken, gastcolleges,  inspiratiesessies en stages ontdek je de wondere wereld van events en projecten. Vorig academiejaar kregen onze studenten de kans om een unieke blik achter de schermen van Tomorrowland te werpen. Geniet hieronder mee van enkele sfeerfoto's. 
  • Je kiest van bij de start voor de opleiding Event en Project Management. Zo ontplooi je je meteen tot een volwaardige eventprofessional met een grondige kennis van nieuwe media, grafische softwareprogramma’s, marketingstrategieën en process-, project- en changemanagement.
  • Wij zetten sterk in op ondernemingszin en creativiteit. Persoonlijke vrijheid combineer je met discipline: je creativiteit bloeit open, je durft te ondernemen en zet trends om in aantrekkelijke projecten.
  • Dankzij onze nauwe samenwerking met bedrijven slagen wij er als opleiding in de vinger aan de pols te houden met de eventsector. We laten jou proeven van de nieuwste trends in een sector die voortdurend in beweging is. Vele van onze (praktijk)docenten staan trouwens nog met één voet in de bedrijfswereld. Ze zijn bronnen van expertise, energie, ideeën en creativiteit. 

Welke vakken zal je krijgen?

>> Ontdek de afstudeerrichting Event en Project Management op onze infodag!

 

Peter Van de Veire kwam onze studenten Event en Project Management inspireren

Geen man die zo evenementen als het Eurovisiesongfestival en de MIA's aan elkaar praat. Geen presentator die zo uitbundig je ochtendhumeur verdrijft op nationale radio. Een bloemlezing in zijn geheel eigen stijl. Peter Van de Veire over zware jobs, de (on)zin van vergaderen en de moord op Samson. Is je nieuwsgierigheid geprikkeld? Lees snel het volledige artikel op onze blog!