Onze aanpak

Al doende leer je! Verwacht je aan real-life cases, studiereizen, gastsprekers, taaldagen, (internationale) uitwisselingsprojecten en stages. 

Bachelor in officemanagement

 

De lessen

Gemiddeld heb je 21 uur per week les. Buiten de lessen werk je aan oefeningen en opdrachten, bereid je lessen voor, etc. Alles samen ben je wekelijks zo’n 38 uur bezig met je studie. De grootte van de lesgroep hangt af van het soort les. Veel vakken volg je in een groep van zo’n 40 studenten. Voor hoorcolleges zit je met een 80-tal studenten samen. 

Praktijk en stage

Praktijkgerichtheid staat centraal in deze opleiding. We werken samen met met kleppers als Secretary Plus, Ernst & Young, Gent ICC, Film Fest Gent, Flanders Classics, tal van evenementenbureaus,...

De docenten hebben tonnen praktijkervaring. En zelfs in het eerste jaar sta je al op de werkvloer in het kader van een kijkstage. Ook in de daaropvolgende jaren spelen de steeds langer wordende stageperiodes een grote rol.

Ook de lessen zijn doorspekt met praktijk: cases, bedrijfsbezoeken, gastsprekers en zelfs uitwisselingen met studenten uit andere hogescholen die je laten proeven van andere (werk)culturen en doen stilstaan bij internationale evoluties. Zo brachten onder meer de studenten uit de hogeschool Windesheim uit Nederland een bezoek aan onze studenten Management Assistant.

Ontdek deze praktijkgerichte aanpak

Netwerk en profileer

Wij geloven sterk in de vorming van de bedrijfsrealiteit van morgen. In ons gloednieuwe CO-LAB bouwen we dan ook in co-creatie met professionals en onderwijsexperten aan duurzame samenwerkingen om onze studenten op te leiden tot echte, startklare ‘young potentials’.

Zo organiseert de opleiding Officemanagement op geregelde tijdstippen een netwerkevent waar professionals en studenten met elkaar in gesprek gaan tijdens een speeddate: ‘het Community Café’.  Bekijk de aftermovie van het Community Café - Officemanagement en herbeleef de sfeer! 

Daarnaast kunnen bedrijven en organisaties ook kennismaken met studenten op de Talent Fair, een 'talentenbeurs' waar laatstejaarsstudenten de kans krijgen om hun talenten 'in the picture' te zetten. Studenten tonen via een persoonlijke stand aan dat ze excelleren als officemanager en startklaar zijn voor de arbeidsmarkt.

 

Verken de wereld

Je kan kiezen om een deel van je opleiding in het buitenland te volgen. Of ga je liever op buitenlandse stage? Verlaat je liever Gent niet, maar wil je je toch onderdompelen in een internationale omgeving? Volg dan enkele vakken in het Engels samen met internationale studenten! De mogelijkheden voor een internationale ervaring zijn eindeloos.

Uniek in deze opleiding: je kan er ook voor kiezen om je laatste jaar in Luik te studeren. Na afloop behaal  je twee volwaardige bachelordiploma’s: één van de Vlaamse Gemeenschap en één van de Franstalige Gemeenschap.

Ontdek alle internationale mogelijkheden

Op jouw maat

Onderweg een duwtje in de rug nodig? Op zoek naar de beste studiemethode? We coachen en begeleiden je. Combineer je studeren met werken, topsport, een bedrijf of een gezin? Ga voor een traject op maat. Al een bachelordiploma of studiebewijzen op zak? Dan zijn vrijstellingen of een verkort traject mogelijk.

De afstudeerrichting Management Assistant: Languages kan volledig in begeleid afstandsonderwijs gevolgd worden. Dit traject is gericht op wie de opleiding wil combineren met werk en/of een gezin.

Bekijk alle mogelijkheden voor trajecten op maat

>>> Benieuwd naar hoe onze studenten onze aanpak ervaren? Maak persoonlijk met hen kennis op onze infodag!