Onze aanpak

Al doende leer je! Verwacht je aan real-life cases, studiereizen, gastsprekers, taaldagen, (internationale) uitwisselingsprojecten en stages. 

De lessen

Gemiddeld heb je 21 uur per week les. Buiten de lessen werk je aan oefeningen en opdrachten, bereid je lessen voor… Alles samen ben je wekelijks zo’n 38 uur bezig met je studie.

De grootte van de lesgroep hangt af van het soort les. Veel vakken volg je in een groep van zo’n 40 studenten. Voor hoorcolleges zit je met een 80-tal studenten samen. We werken ook samen met met kleppers als Secretary Plus, Ernst & Young, Gent ICC, Film Fest Gent, Flanders Classics, tal van evenementenbureaus…

Praktijk en stage

Praktijkgerichtheid staat centraal in deze opleiding. De lessen zijn doorspekt met praktijk: cases, bedrijfsbezoeken, gastsprekers… De docenten hebben tonnen praktijkervaring. En zelfs in het eerste jaar sta je al op de werkvloer in het kader van een kijkstage. Ook in de daaropvolgende jaren spelen de steeds langer wordende stageperiodes een grote rol.

Ontdek deze praktijkgerichte aanpak

Verken de wereld

Je kan kiezen om een deel van je opleiding in het buitenland te volgen. Of ga je liever op buitenlandse stage? Verlaat je liever Gent niet, maar wil je je toch onderdompelen in een internationale omgeving? Volg dan enkele vakken in het Engels samen met internationale studenten! De mogelijkheden voor een internationale ervaring zijn eindeloos.

Uniek in deze opleiding: je kan er ook voor kiezen om je laatste jaar in Luik te studeren. Na afloop behaal  je twee volwaardige bachelordiploma’s: één van de Vlaamse Gemeenschap en één van de Franstalige Gemeenschap.

Ontdek alle internationale mogelijkheden

Op jouw maat

Onderweg een duwtje in de rug nodig? Op zoek naar de beste studiemethode? We coachen en begeleiden je. Combineer je studeren met werken, topsport, een bedrijf of een gezin? Ga voor een traject op maat. Al een bachelordiploma of studiebewijzen op zak? Dan zijn vrijstellingen of een verkort traject mogelijk.

De afstudeerrichting Management Assistant: Languages kan volledig in begeleid afstandsonderwijs gevolgd worden. Dit traject is gericht op wie de opleiding wil combineren met werk en/of een gezin.

Bekijk alle mogelijkheden voor trajecten op maat