Praktijk, stage en bachelorproef

Bij de opleiding Officemanagement speelt praktijkgerichtheid een belangrijke rol. We werken tijdens de lessen rond realistische situaties en probleemstellingen. En zelfs in het eerste jaar sta je al op de werkvloer in het kader van een kijkstage.

Praktijkgerichte lessen

Echte cases en authentieke praktijksituaties, daar gaan we voor. We werken samen met kleppers als Secretary Plus, Ernst & Young, Gent ICC, Film Fest Gent, Flanders Classics, tal van evenementenbureaus…

Zo passen onze studenten Event- en Projectmanagement hun kennis, vaardigheden en attitudes geïntegreerd toe om een reëel (praktijk)project in opdracht van een bedrijf, uit te werken. Benieuwd naar projecten die onze studenten helpen mee realiseren? Ontdek ze hier. 

Andere hogescholen op bezoek!

Kijken Nederland en Vlaanderen op dezelfde manier naar duurzaam people management? Hoe denken Vlaamse en Nederlandse studenten over diversiteitsbeleid, duurzame inzetbaarheid of de kwaliteit van arbeid? Onze laatstejaarsstudenten Management Assistant verwelkomden studenten van de Hogeschool Windesheim uit Nederland en leerden bij tijdens presentaties en brainstormsessies. 

Bachelorproef

Als bachelorproef werk je gedurende vier maanden in groep aan een consultancyopdracht voor een bedrijf. Je overlegt intensief met deskundigen en verdedigt het resultaat voor een jury.

Stage

Elk jaar staat er een stageperiode op het programma:

  • Eerste jaar: de bedrijfsrealiteit verkennen door te observeren, dat is de essentie van je kijkstage in het eerste jaar.
  • Tweede jaar: je loopt een maand stage bij een bedrijf of organisatie die je zelf kiest.
  • Derde jaar: het sluitstuk van je opleiding is een bedrijfsstage van twaalf weken in het derde jaar.

Charlotte Bauwens - Film Fest Gent

Charlotte Bauwens deed haar stage bij Film Fest Gent: " Dankzij mijn stage bij Film Fest Gent op de afdeling ‘Sponsoring, Partnerships en Events’, kreeg ik de kans om alle theorie van de voorbije drie jaren om te zetten in praktijk!  Zo kwam de leerstof uit Marketing handig van pas bij het zoeken naar nieuwe sponsors en bij het pitchen. Maar ook de anderstalige vakken - zoals ‘Communication interculturelle’ - bleken een grote meerwaarde te zijn bij het leggen van internationale contacten.   Je krijgt zovéél verantwoordelijkheden en vertrouwen en werkt samen met gedreven en gemotiveerde collega’s, wat maakt dat je gedurende het ganse event het beste van jezelf geeft! "

Megan Vanden Berghe - UGent

Megan Vanden Berghe liep stage in het International Training Center van de Universiteit Gent: " Als tweedejaarsstudente heb ik mijn competenties als officemanager verder kunnen ontplooien. Er werden mij taken toevertrouwd die ik volledig zelfstandig tot een goed einde mocht brengen. Hierbij kan ik mijn eigen ding doen en mijn creativiteit de vrije loop laten. Dit is ook wat ik zoek ik mijn toekomstige job als officemanager, dus deze stage was op mijn lijf geschreven! Ik kwam bij de UGent ook in contact met buitenlandse studenten. Ik hielp hen verder met hun vragen en stond hen met raad en daad  bij. De klemtoon die binnen de opleiding op talen ligt, kwam hier dus zeer goed van pas! Daarnaast stond het voltallige team voor me klaar indien ik vragen had. De uitstekende begeleiding kwam de kwaliteit van mijn werk ten goede. Een topstage, waar ik de verschillende facetten van mijn opleiding kon toepassen. Zowel mijn talenkennis, kennis van MS Office als mijn organisatorische skills kwamen uit de verf! "