Praktijk, stage en bachelorproef

Bij de opleiding Officemanagement speelt praktijkgerichtheid een belangrijke rol. We werken tijdens de lessen rond realistische situaties en probleemstellingen. En zelfs in het eerste jaar sta je al op de werkvloer in het kader van een kijkstage.

Praktijkgerichte lessen

Echte cases en authentieke praktijksituaties, daar gaan we voor. We werken samen met kleppers als Secretary Plus, Ernst & Young, Gent ICC, Film Fest Gent, Flanders Classics, tal van evenementenbureaus…

Bachelorproef

Als bachelorproef werk je gedurende vier maanden in groep aan een consultancyopdracht voor een bedrijf. Je overlegt intensief met deskundigen en verdedigt het resultaat voor een jury.

Stage

Elk jaar staat er een stageperiode op het programma:

  • Eerste jaar: de bedrijfsrealiteit verkennen door te observeren, dat is de essentie van je kijkstage in het eerste jaar.
  • Tweede jaar: je loopt een maand stage bij een bedrijf of organisatie die je zelf kiest.
  • Derde jaar: het sluitstuk van je opleiding is een bedrijfsstage van twaalf weken in het derde jaar.

Charlotte Bauwens deed haar stage bij Film Fest Gent: " Dankzij mijn stage bij Film Fest Gent op de afdeling ‘Sponsoring, Partnerships en Events’, kreeg ik de kans om alle theorie van de voorbije drie jaren om te zetten in praktijk!  Zo kwam de leerstof uit Marketing handig van pas bij het zoeken naar nieuwe sponsors en bij het pitchen. Maar ook de anderstalige vakken - zoals ‘Communication interculturelle’ - bleken een grote meerwaarde te zijn bij het leggen van internationale contacten.   Je krijgt zovéél verantwoordelijkheden en vertrouwen en werkt samen met gedreven en gemotiveerde collega’s, wat maakt dat je gedurende het ganse event het beste van jezelf geeft! "