Programma

De opleiding Officemanagement bereidt je voor op een carrière die je onmiddellijk na afstuderen kan aanvatten. Ons opleidingsprogramma vertrekt vanuit jouw talent & passie, waarin veel aandacht wordt besteed aan de skills die je nodig hebt om succesvol op de arbeidsmarkt van start te kunnen gaan en waar je meer ruimte hebt om zelf te kiezen! 

De opleiding is uitgewerkt rond 6 programmalijnen:  

1. Event- en projectmanagement , Human Resources Management of Languages:  de vakken binnen deze programmalijn maken van jou een expert binnen jouw vakgebied. Kies één van onze drie specialisaties:

  • Specialisatie Business & Languages
    Je besties worden Nederlands, Frans en Engels. Je leert vloeiend en professioneel communiceren. Dankzij je digital skills en marketingkennis breng je je boodschap treffend over. Je leert de do’s en don’ts van project-, proces- en changemanagement. 
  • Specialisatie Human Resources Management
    Je leert talent herkennen, aantrekken, coachen en bloeien in een professionele omgeving. Je combineert een oog voor winst met een hart voor het welzijn van je collega’s. 
  • Specialisatie Event & Projectmanagement
    Je focust je op alle aspecten van eventorganisatie: van de strategische planning, over de communicatie en marketing, tot the real deal met de vele praktijkprojecten. Je leert promomateriaal ontwikkelen dankzij de nieuwste grafische media en brengt je boodschap raak over.

2. Business: Economische, marketing- en juridische opleidingsonderdelen maken van jou een allround medewerker die vlot kan meepraten en samenwerken met verschillende afdelingen. 

3. Digital skills: Na drie jaar heb je het volledige Office- en Adobe-pakket in de vingers. Je werkt als een PRO met programma's voor tekstverwerking, rekenbladen en grafieken. Daarnaast ontwerp je content voor (social) mediatoepassingen zoals een uitnodiging, affiche of videoboodschap.

4. Language labs: In kleinschalige taalworkshops leer je de drie hoofdtalen (Nederlands, Frans en Engels) intensief lezen, spreken en schrijven in bedrijfscontext. Bij Business & Languages kies je er nog een vierde taal bij.

5. Denk-Doe-Word: Workshops over time management en teamrollen, lezingen met motiverende sprekers en inspiratiesessies over je talenten maken je de beste versie van jezelf.

6. DURF (te kiezen): We zetten systematisch in op keuzemogelijkheden voor de studenten. In het 2de en 3de jaar kies je nu zelf voor 15 studiepunten de opleidingsonderdelen die het meest bij jouw toekomstvisie passen. 

Voor welke toppings ga jij? Klik hier om de keuzemogelijkheden binnen jouw afstudeerrichting te bekijken.

 

Raadpleeg de ECTS-fiches voor meer informatie over elk opleidingsonderdeel.

Downloaden