Programma

Welke specialisatie je ook kiest, je krijgt een stevige mix van talen, digital skills, nieuwe media, marketing en project-, process- en changemanagement. Daarnaast komen er vakken aan bod specifiek voor jouw gekozen specialisatietraject: event management, human resources management of een extra taal!

Raadpleeg de ECTS-fiches voor meer informatie over elk opleidingsonderdeel.

>>> Benieuwd naar cursusmateriaal? Handboeken? Wekrstukken en portfolio's? Kom naar onze infodag!

Downloaden

Ontdek de verschillende vakken

Talen

De opleiding Officemanagement leidt je op tot een meertalige en polyvalente medewerker. Je leert vlot communiceren in het Nederlands, Frans en Engels. In de specialisatie Languages kies je bovendien vanaf het eerste jaar ook Duits of Spaans. Niet zeker of je talenkennis voldoende is? Ontdek hier de vereisten.

Digital skills en nieuwe media

In een wereld die zich zeer snel digitaliseert, is het belangrijk om slim en professioneel te leren werken met de nieuwste informatica- en mediatools: van werken in de cloud, starten met e-commerce, digitaal boekhouden over grafische vormgeving tot het ontwerpen van een website. 

Marketing

Marketing zorgt voor succesvolle lanceringen en maakt van je product een echt merk. Je leert nieuwe ideeën te lanceren, klantenbehoeften te analyseren, en merken en producten slim in de markt te zetten. Je raakt vertrouwd met marketingprincipes, marksegmentatie, merkenbeleid, communicatiecampagnes, online marketing, sociale media… Kortom: je wordt klaargestoomd als marketingprofessional die creatief en doordacht te werk gaat om sterke merken uit te bouwen in een tijdperk waarin trends en technologische ontwikkelingen elkaar in een razendsnel tempo opvolgen.

Project-, process- en changemanagement

Doorheen de businessleerlijn maken we je wegwijs in de boeiende managementwereld, krijg je inzicht in vernieuwende communicatiestrategieën, ontrafel je marketingplannen en los je complexe verkoop- en communicatievraagstukken op. Dankzij vakken als process- en leanmanagement leer je (administratieve) processen te stroomlijnen en het overzicht te behouden.

Event (voor de afstudeerrichting Event- en Projectmanagement)

Docenten en experten uit het bedrijfsleven introduceren je in de wondere wereld van evenementen. Hoe denk je creatieve concepten uit? Hoe stel je een uitgekiend draaiboek, risicoanalyse of communicatieplan op? Hoe lanceer je een succesvolle communicatiecampagne? Hoe beheer je budgetten? Als eventmanager ben je conceptontwikkelaar, accountmanager en projectmanager in één.

Human Resources (voor de specialisatie Human Resources Management)

Als officemanager sta je in contact met alle medewerkers van de organisatie. Een goed inzicht in human resources kan hierbij het verschil maken. In opleidingsonderdelen zoals Inleiding HRM, Rekrutering & Selectie, Strategisch HRM, People management, Personeelsadministratie en e-HRM leer je de ins-and-outs van de hr-wereld kennen.