Begeleid afstandsonderwijs

Heb je je handen vol met een job en/of een gezin en heb je daarom je droom om een diploma te halen geparkeerd? Think again! Via begeleid afstandsonderwijs behaal je op jouw ritme je diploma voor de specialisatie Business & Languages.

Wat is begeleid afstandsonderwijs?

Bij begeleid afstandsonderwijs wordt het klassieke contactonderwijs vervangen door een combinatie van zelfstudie, digitale leerpaden en contactmomenten. Je staat dus zelf aan het roer van je opleiding. Met onze docenten, coaches en trajectbegeleiders als trouwe crew die steeds voor je klaar staat.

Hoe lang duurt de opleiding?

Voor studenten zonder diploma hoger onderwijs bieden we een modeltraject aan van 8 semesters (4 jaar). Wil je je opleiding liever spreiden over een langere periode, zodat de studielast beperkt blijft? Of heb je recht op Eerder Verworven Kwalificaties (EVK) of Eerder Verworden competenties (EVC) en wil je de opleiding sneller afwerken? Vraag dan een traject op maat aan tijdens je intakegesprek met de trajectbeheerder. Ook als je al een diploma hoger onderwijs in het studiegebied handelswetenschappen of een graduaatsdiploma (HBO5) Meertalig secretariaat behaalde, kom je in aanmerking voor een verkort traject.

Wanneer vinden de contactmomenten plaats?

De contactmomenten vinden plaats op weekdagen tussen 18u en 22u op campus Kantienberg. Afhankelijk van het aantal modules dat je opneemt, kom je om de twee weken één of meerdere avonden naar de campus.

Hoeveel kost de opleiding?

Het inschrijvingsgeld omvat een vaste administratieve kost van 242,80 euro (bedrag onder voorbehoud van wijzigingen). Als je in aanmerking komt voor opleidingscheques, kan je deze vaste kost eenmaal per kalenderjaar terugkrijgen. Daarbij komt een kost van 11,60 euro per studiepunt dat je wenst op te nemen.

Meer info? Hier vind je meer info over het specialisatietraject Business & Languages.

 

Ik heb altijd een beetje spijt gehad dat ik geen hoger diploma heb gehaald. Ik voelde mij als persoon daarom niet minderwaardig, maar wel incompleet. Nu studeer ik Bachelor in het Officemanagement via afstandsonderwijs. Naast mijn fulltime job.

Eveline, student Begeleid Afstandsonderwijs Officemanagement