Bachelor

Officemanagement

180 studiepunten, Afstandsonderwijs mogelijk voor 2 van de 3 afstudeerrichtingen, Februaristart mogelijk, Campus Kantienberg

Wat zal je leren?

Ons opleidingsprogramma vertrekt vanuit jouw talent en passie, waarin veel aandacht wordt besteed aan de vaardigheden die je nodig hebt om succesvol op de arbeidsmarkt van start te gaan en waar je meer ruimte hebt om zelf te kiezen. In het 2de en 3de jaar van je opleiding bepaal je immers zelf voor een totaal van 15 studiepunten welke richting jouw professionele traject uitgaat. Ga je voor een extra taal, een studiereis, een specialisatie,...? Ontdek ons aanbod keuzevakken.

Op elk moment ligt de focus op praktijk. In het eerste jaar loop je 30 uur kijkstage (Event & Project Management) of neem je deel aan een aantal workshops (Human Resources ManagementLanguages). In het tweede jaar gaat een toenemend aantal studiepunten naar praktijkgerichte keuzemodules en wie wil, kan tijdens een stage van een maand kennismaken met het bedrijfsleven in België of daarbuiten. In het derde jaar zet je de kers op de taart. Je gaat liefst 12 weken op stage in binnen- of buitenland en brengt al je opgedane kennis en ervaring samen in je bachelorproef. Om die stage of job van je dromen te kunnen bemachtigen, is het belangrijk dat je de aandacht leert trekken van de juiste personen. Onze exclusieve Community Cafés en Talent Fairs  zijn prima gelegenheden om potentiële werkgevers te overtuigen van je kwaliteiten. Onze uitstekende contacten met topbedrijven als Hudson, Studio 100, Randstad, Tomorrowland, Deloitte etc. zijn een onuitputtelijke bron van reallife cases en authentieke praktijksituaties. 

De opleiding is uitgewerkt rond zes programmalijnen:

  1. Kies een van onze drie specialisaties: Languages, Human Resources Management of Event- en Projectmanagement.
  2. Business: economische, marketing- en juridische opleidingsonderdelen maken van jou een allround medewerker die vlot kan meepraten en samenwerken met verschillende afdelingen.
  3. Digital skills: na drie jaar heb je het volledige Office- en Adobepakket in de vingers. Je werkt met programma’s voor tekstverwerking, rekenbladen en grafieken. Daarnaast ontwerp je content voor (social) mediatoepassingen zoals een uitnodiging, affiche of videoboodschap.
  4. Language labs: in kleinschalige taalworkshops leer je de drie hoofdtalen (Nederlands, Frans en Engels) intensief lezen, spreken en schrijven in bedrijfscontext. Bij Business & Languages kies je er nog een vierde taal bij.
  5. Denk-Doe-Word: workshops over timemanagement en teamrollen, lezingen met motiverende sprekers en inspiratiesessies over je talenten maken je de beste versie van jezelf.
  6. DURF (te kiezen): in het tweede en derde jaar kies je nu zelf voor vijftien studiepunten de opleidingsonderdelen die het meest bij jouw toekomstvisie passen.

't Leven zoals het was de examens van Maaike en Arden

Wil je meer info over elk vak van deze opleiding?

Raadpleeg de studiegids (ECTS-fiches)

In de studiegids kies je eerst de opleiding en het traject waarover je meer wil weten.
Klik 'Zoeken' en je kan snel naar de inhoud en leerdoelen van elk vak.
 

Downloaden