Bachelor

Organisatie en Management

Voorheen: Officemanagement, 180 studiepunten, Verkort traject mogelijk, Starten in februari mogelijk, Afstandsonderwijs mogelijk voor richting Business and Languages, Campus Kantienberg

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Begeleid afstandsonderwijs

Heb je je handen vol met een job of een gezin en heb je daarom je droom om een diploma te halen geparkeerd? Via begeleid afstandsonderwijs behaal je op jouw ritme je diploma voor de specialisatie Business & Languages.

Wat is begeleid afstandsonderwijs?

Bij begeleid afstandsonderwijs (BAO) wordt het klassieke contactonderwijs vervangen door een combinatie van zelfstudie, digitale leerpaden en contactmomenten. Je staat dus zelf aan het roer van je opleiding. Met onze docenten, coaches en trajectbegeleiders die steeds voor je klaar staan. 

Hoe lang duurt de opleiding?

Voor studenten zonder diploma hoger onderwijs bieden we een modeltraject aan van 8 semesters (4 jaar). Wil je je opleiding liever spreiden over een langere periode, zodat de studielast beperkt blijft? Of heb je recht op Eerder Verworven Kwalificaties (EVK) of Eerder Verworden competenties (EVC) en wil je de opleiding sneller afwerken? Vraag dan een traject op maat aan tijdens je intakegesprek met de trajectbeheerder. Ook als je al een diploma hoger onderwijs in het studiegebied handelswetenschappen of een graduaatsdiploma (HBO5) Meertalig secretariaat behaalde, kom je in aanmerking voor een verkort traject.

Studieprogramma

Benieuwd wat je zal leren? Ontdek hier het studieprogramma.

Aanpak

De opleiding steunt op de principes van ‘blended learning’:  een combinatie van online en fysieke leeractiviteiten. Wat betekent dat concreet? Via een digitaal leerpad studeer je de theoretische vakken op zelfstandige basis. Waar en wanneer het jou past. Heb je vragen of wil je feedback, dan kan je de docenten steeds bereiken via Skype of e-mail. Daarnaast worden er contactmomenten georganiseerd, om verder te bouwen op de leerstof en ze toe te passen in concrete casussen en voorbeelden.

Wanneer vinden de contactmomenten plaats?

De contactmomenten vinden plaats op weekdagen tussen 18u en 22u op campus Kantienberg. Afhankelijk van het aantal modules dat je opneemt, kom je om de twee weken één of meerdere avonden naar de campus.

Hoeveel kost de opleiding?

Het inschrijvingsgeld omvat een vaste administratieve kost van 250 euro (bedrag onder voorbehoud van wijziging). Als je in aanmerking komt voor opleidingscheques, kan je deze vaste kost eenmaal per kalenderjaar terugkrijgen. Daarbij komt een kost van 11 euro per studiepunt dat je wenst op te nemen.

Meer info? Contacteer Joke Van de Woestyne, verantwoordelijke begeleid afstandsonderwijs

Bijzondere statuten 

Zijn hogere studies voor jou niet vanzelfsprekend door een functiebeperking of omdat je studeren combineert met een gezin, topsport, een job of ondernemerschap? Ga dan voor een bijzonder statuut en de nodige onderwijs- en examenfaciliteiten.  Ook omwille van uitzonderlijke sociale en individuele omstandigheden kan je een bijzonder statuut aanvragen.

Vrijstellingen 

Heb je al een diploma hoger onderwijs op zak (graduaat/bachelor)? Via een verkort traject behaal je in beperkte tijd een extra diploma Bachelor Organisatie en Management - afstudeerrichting Business & Languages in begeleid afstandsonderwijs. Hoe je verkorte traject eruit zal zien hangt af van je reeds behaalde diploma.

Bekijk hier de verkorte trajecten Business & Languages in begeleid afstandsonderwijs

Downloaden

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden