Bachelor

Organisatie en Management

Voorheen: Officemanagement, 180 studiepunten, Verkort traject mogelijk, Starten in februari mogelijk, Afstandsonderwijs mogelijk voor richting Business and Languages, Campus Kantienberg

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Hoe ziet je opleiding eruit?

In het eerste jaar 

Wil je ervaren hoe het voelt om in een echt bedrijf te werken? In het eerste jaar werk je een eerste kleinschalig event voor opdrachtgever uit (Event & Project Management) of neem je deel aan een aantal praktische workshops (Human Resources & International Relations). We koppelen onze vakken maximaal aan de praktijk en duwen je zachtjes uit het nest zodat je tijdens praktijkopdrachten je eigen vleugels leert strekken.

In het tweede jaar 

Never change a winning team, en dus gaan we in het tweede jaar op de ingeslagen weg verder.  Alleen stippel je vanaf nu meer en meer zelf je professionele toekomst uit. Een toenemend aantal studiepunten gaat naar praktijkgerichte keuzemodules en wie wil, kan tijdens een stage kennismaken met het bedrijfsleven in België of daarbuiten. We dagen je ook uit door je uit te nodigen voor een facultatieve buitenlandse studie- of taaltrip.

Bekijk het aanbod keuzevakken

In het derde jaar 

In het derde jaar zet je de kers op de taart. Via een domeinspecifiek project heb je eindelijk de kans jouw eigen gecreëerde evenement tot uitvoering te brengen (Event & Project Management) of aan de slag te gaan met een probleem dat via onze partners rechtstreeks uit de praktijk komt (Business & Languages). Bovendien ga je maar liefst 12 weken op stage in binnen- of buitenland en breng je al jouw opgedane kennis en ervaring samen in je bachelorproef. Om die stage of job van je dromen te kunnen bemachtigen, is het belangrijk dat je de aandacht leert trekken van de juiste personen. Onze exclusieve Community Cafés en Talent Fairs zijn prima gelegenheden om potentiële werkgevers te overtuigen van je kwaliteiten. En tijdens de lessen linken we opnieuw zo veel mogelijk naar het échte leven. Onze uitstekende contacten met topbedrijven als Hudson, Studio 100, Randstad, Tomorrowland, Deloitte etc. zijn een onuitputtelijke bron van reallife cases en authentieke praktijksituaties.

Je hebt gemiddeld 21 uur per week les. Buiten de lessen maak je ook nog oefeningen, voer je opdrachten uit, bereid je lessen voor, … Alles samen ben je wekelijks zo’n 38 uur voor je opleiding Organisatie en Management in de weer. Meestal bestaat je klasgroep uit een 20-tal studenten. Bij hoorcolleges is dat ongeveer het dubbele en uitzonderlijk wordt er ook in grotere groepen les gegeven.

 
 

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden