Bachelor

Organisatie en Management

Voorheen: Officemanagement, 180 studiepunten, Verkort traject mogelijk, Starten in februari mogelijk, Afstandsonderwijs mogelijk voor richting Business and Languages, Campus Kantienberg

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Internationale ervaringen

It was a wonderful experience for me on a personal as well as on a professional level. I learned a lot about the culture and other cultures because Toronto is multicultural. I met a lot of people from around the world. And I had the chance to visit some other cities too such as Montreal, Quebec and New York City.

 

Amber Van Elk - Laatstejaarsstudent Event & Project Management

Wat is internationalisering?

Heb je zin om een buitenlands avontuur aan te gaan tijdens je opleiding? Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. De mogelijkheden om in het buitenland te studeren of stage te lopen zijn dan ook eindeloos. We moedigen je aan om je horizon te verruimen en je te verdiepen in andere talen en culturen. De creditbewijzen die je zou behalen zijn uiteraard evenwaardig aan die van Arteveldehogeschool zelf.

Eén op vijf studenten per academiejaar grijpt deze kans met beide handen. Sta jij ook open voor zo’n verrijkende internationale ervaring? We sommen de mogelijkheden binnen deze opleiding hieronder voor je op.

Wat zijn de mogelijkheden binnen deze opleiding?

Studeren

In de Bachelor Organisatie en Management krijg je de kans om les te volgen aan een partnerschool- of universiteit. In het tweede jaar kan je als keuzemodule zelf een studietrip samenstellen. Met een steengoede pitch overtuig je je docenten van je plannen.

Stage

In deze opleiding heb je de mogelijkheid om stage te lopen in het buitenland. Via het study abroadprogramma kan je een deel van je opleiding en/of je stage in het buitenland doen, zowel binnen als buiten Europa.

Internationalisation @ home

Blijf je liever in België, maar wil je toch een internationale ervaring opdoen? Met Internationalisation @ home kan je samen met buitenlandse studenten bepaalde opleidingsonderdelen in het Engels volgen op je eigen campus. Een uitgelezen kans om je Engels bij te schaven, je netwerk uit te bouwen en een internationale ervaring op je cv te plaatsen. De International Week on Tour is vrij nieuw, maar is nu al een topper. Studenten trekken in groepjes van maximaal twintig en twee docenten naar een Europese stad. Ze volgen én geven er les en krijgen uitgebreid de kans om hun ontluikende organisatietalent te ontplooien.

Ben je geïnteresseerd in een volledig Engelstalige opleiding? Ontdek dan ook onze opleiding International Organisation and Management.

Double degree

Kies je voor de afstudeerrichting International Relations of Human Resources en heb je een zwak voor de Franse taal? Dan kan je in je derde jaar aan onze partnerinstelling in Luik studeren en dankzij bidiplomering twee diploma’s behalen, een in het Nederlands en een in het Frans.

Collaborative Online International Learning

Blijf je liever in Gent, maar ben je wel geïnteresseerd om een internationale toets aan je opleiding te geven? De bacheloropleidingen Bedrijfsmanagement en International Communication Management bieden C.O.I.L. of Collaborative Online International Learning aan. Dat is een pedagogische methode waarbij een Belgische docent zich verbindt met een docent uit het buitenland. De docenten formuleren samen een aantal leerdoelen waarop jij als student met andere studenten uit beide landen samenwerkt. Op het einde van het project wissel je je ervaring met de werkwijze met elkaar uit.

Het doel van dit project is dat je ook online aan je interculturele competenties kan werken. Op die manier ontdek je niet enkel andere manieren van denken, maar leer je ook werken in een andere taal en met studenten van een andere cultuur. In coronatijden waar mobiliteit heel wat minder evident is, is deze vorm van internationalisering zonder dat je hoeft te reizen dan ook extra belangrijk.

We studeerden een volledig semester in het Frans, liepen stage in een Franstalig bedrijf en schreven ook onze individuele bachelorproef in het Frans. Natuurlijk is de stap naar een Franstalige opleiding een uitdaging, maar de meerwaarde op zowel persoonlijk als professioneel vlak is nauwelijks te overschatten.

 

Maïté - alumna Organisatie en Management bidiplomering

---

International Week on Tour verlegt grenzen

Les volgen of geven in een andere taal, buitenlandse medestudenten ontmoeten en je onderdompelen in de couleur locale van Madrid, Porto, Boedapest, Salamanca of Münster. Dat zijn de ingrediënten van de International Week on Tour van Organisatie en Management. "Voor mij is deze ervaring nu al de kers op de taart."

Eind april trokken groepen van maximaal twintig studenten en een tweetal docenten een week naar partnerinstellingen in Madrid, Salamanca, Porto, Boedapest of Münster. Lees hun ervaringen op onze blog.

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden