Bachelor

Organisatie en Management

Voorheen: Officemanagement, 180 studiepunten, Verkort traject mogelijk, Starten in februari mogelijk, Afstandsonderwijs mogelijk voor richting Business and Languages, Campus Kantienberg

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Wat na je opleiding?

Na deze opleiding kan je vele richtingen uit, maar je wordt sowieso iemand op wie organisaties kunnen bouwen. Een multi-inzetbare kracht die ook in crisissituaties het hoofd boven water houdt, prioriteiten stelt en verantwoordelijkheid opneemt. Met je diploma Organisatie en Management op zak, heb je de jobs voor het kiezen. 96% van de afgestudeerden is een jaar na afstuderen al aan het werk.

Organisatie en Management is een algemene en sterke opleiding die je niet vastpint, maar net deuren opent. Wat mij het meest bijblijft van de opleiding? Het hoge niveau van de talen, de persoonlijke begeleiding en de boeiende stages. Voor wie twijfelt om deze opleiding te starten, heb ik één advies: doen. 

 

Nele - Alumna Organisatie en Management

International Relations

Met deze specialisatie zet je jouw uitgebreide talenkennis en interculturele sensitiviteit in als bvb. Management Assistant of International Relations Officer om de doelstellingen van de organisatie waar te maken. Je organiseert daarvoor concrete acties en processen die je autonoom opvolgt. Je verzorgt daarnaast de communicatie van het bedrijf met alle interne en externe stakeholders uit diverse (beroeps)omgevingen, weet vlot samen te werken en kan gerichte en relevante adviezen formuleren aan het management.

Human Resources

Je bent een HR Business Partner die de strategische visie en het HR-beleid vertaalt in concrete HR-acties en deze ook autonoom organiseert en opvolgt. Je communiceert afspraken en mijlpalen helder naar de juiste personen (stakeholders). Je verzamelt en visualiseert alle relevante HR-data zoals personeelsgegevens, contractduur, loonanciënniteit, return on investment, etc. Je denkt mee over verbetering van HR-processen en je formuleert relevante adviezen aan het management.

Event & Project Management

Met deze specialisatie in Event & Project Management vertaal je als Event Manager of Project Manager de strategische visie in concrete projecten en acties die je autonoom organiseert en opvolgt. Je verzorgt daarnaast de communicatie van het project met alle interne en externe stakeholders, weet vlot samen te werken en kan gerichte en relevante adviezen formuleren aan het management. Je bent inzetbaar voor allerlei soorten projecten, gaande van business events tot publieksevenementen en van procesoptimalisaties tot communicatieacties.

Ik maakte een goede indruk op mijn stageplaats en plots kwam de vraag of ik intern wou solliciteren voor een vaste job als hr-consultant in Gent.

 

Démy - alumna Organisatie en Management

Verder studeren

Blijf je liever nog even student? Maar liefst 31% van onze studenten heeft de smaak zo hard te pakken dat ze willen verder studeren. Een deel daarvan gaat zelfs voor een bijkomend masterdiploma.

Verder studeren kan je op verschillende manieren invullen:

Hoe leer je als toekomstig bachelor organisatie & management het klappen van de zweep echt kennen?

Misschien door tijdens een Business Game een bedrijf op poten te zetten en elke nieuwe uitdaging vakkundig het hoofd te bieden. Na een spannende driedaagse wonnen studenten Stijn, Maxim, Lennart, Wietse & Jelle met glans de Business Game 2019. Hun geheim? Een slim samengesteld team met een goede kennis en dito vaardigheden, veel enthousiasme en een flinke portie lef. Lees op onze blog hoe ze een eigen chocoladefabriek uit de grond stampten. 

 
 

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden